iltasyazilim
FD Üye
Hedik ( Aşure) Tarifi İçin Malzemeler
*Tüm malzemeleri aynı miktar goturuyoruz
*300 gr Buğday
*300 gr mısır
*300 gr kırmızı fasulye
*300 gr beyaz ( karagöz) fasulye
*300 gr nohut
*Tuz
*Su
Hedik ( Aşure) Tarifi Yapılışı Aşure günü İmam Hüseynin ve yandaşlarının şehit olduğu gündür Müslümanlık için şeref ve şehadet günüdür Bizler bu günü özellikle anarız Onun için İmam Hüseyin adına hedik yaparız konum komşuya dağıtırız Allah kabul eylesin Şimdi tarife geçelim
Tüm malzemeleri akşamdan ayıklayıp, temizleyip Suya koyarız Sabah açılınca Hepsini ayrı ayrı kaynatırız Ve ilk çıkan sularını boşaltıp üzerine yeniden su ilave edip yeniden pişmeye bırakıyoruz( malzemelerin suyunu üzerilerini örtene kadar su koyuyoruz)
Hepsi ayrı ayrı piştikten sonra büyük bi tencereye hepsini suyuyla birlikte boşaltıyoruz( bu aşamada kırmızı fasulyenin suyunu dökmüyoruz rengi tunt olduğu için Onun suyunu süzüp diğer malzemelere susuz ilave ediyoruz ) ve eyer suyumuz az olarsa üzerlerini örtünceye kadar biraz su koya biliriz üzerine zevke göre tuz ilave edip bir saat kadar kısık ateşte bekletiyoruz Ve çok tatlı aşuremiz hazır Afiyet olsun Allah kabul etsin
Not Aynı zamanda aşureyi bebek ilk dişlerini çıkarınca da pişiririz İnanca göre diş çıkan bebeğin adına aşure pişerse diş çıkarması kolay ve daha ağrısız olurmuş)))
*Tüm malzemeleri aynı miktar goturuyoruz
*300 gr Buğday
*300 gr mısır
*300 gr kırmızı fasulye
*300 gr beyaz ( karagöz) fasulye
*300 gr nohut
*Tuz
*Su
Hedik ( Aşure) Tarifi Yapılışı Aşure günü İmam Hüseynin ve yandaşlarının şehit olduğu gündür Müslümanlık için şeref ve şehadet günüdür Bizler bu günü özellikle anarız Onun için İmam Hüseyin adına hedik yaparız konum komşuya dağıtırız Allah kabul eylesin Şimdi tarife geçelim
Tüm malzemeleri akşamdan ayıklayıp, temizleyip Suya koyarız Sabah açılınca Hepsini ayrı ayrı kaynatırız Ve ilk çıkan sularını boşaltıp üzerine yeniden su ilave edip yeniden pişmeye bırakıyoruz( malzemelerin suyunu üzerilerini örtene kadar su koyuyoruz)
Hepsi ayrı ayrı piştikten sonra büyük bi tencereye hepsini suyuyla birlikte boşaltıyoruz( bu aşamada kırmızı fasulyenin suyunu dökmüyoruz rengi tunt olduğu için Onun suyunu süzüp diğer malzemelere susuz ilave ediyoruz ) ve eyer suyumuz az olarsa üzerlerini örtünceye kadar biraz su koya biliriz üzerine zevke göre tuz ilave edip bir saat kadar kısık ateşte bekletiyoruz Ve çok tatlı aşuremiz hazır Afiyet olsun Allah kabul etsin
Not Aynı zamanda aşureyi bebek ilk dişlerini çıkarınca da pişiririz İnanca göre diş çıkan bebeğin adına aşure pişerse diş çıkarması kolay ve daha ağrısız olurmuş)))
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.