iltasyazilim
FD Üye
Hedik Tarifi (yöresel) İçin Malzemeler
*2 su bardağı buğday
*1 çay bardağı önceden haşlanmış nohut
üzerini süslemek için
*badem
*ceviz
*kayısı çekirdeği
Hedik Tarifi (yöresel) Yapılışı Buğdayı iyice yıkayıp süzüyoruz Ben bu kez düdüklü tencerede pişirdim Üzerini aşacak şekilde su koyuyoruz, yaklaşık 40 dk pişiriyoruz Sonra önceden haşlanmış nohutumuzu (dondurucuya koyduğum nohutları kullandım) ekleyip beş dk daha kısık ateşte pişiriyoruz Düdüklüde olduğu için dibinin tutma riski var, o nedenle kısık ateşte pişiriniz Üzerini siz sevdiğiniz farklı kuru yemişlerle süsleyebilirsiniz Afiyet olsun
*2 su bardağı buğday
*1 çay bardağı önceden haşlanmış nohut
üzerini süslemek için
*badem
*ceviz
*kayısı çekirdeği
Hedik Tarifi (yöresel) Yapılışı Buğdayı iyice yıkayıp süzüyoruz Ben bu kez düdüklü tencerede pişirdim Üzerini aşacak şekilde su koyuyoruz, yaklaşık 40 dk pişiriyoruz Sonra önceden haşlanmış nohutumuzu (dondurucuya koyduğum nohutları kullandım) ekleyip beş dk daha kısık ateşte pişiriyoruz Düdüklüde olduğu için dibinin tutma riski var, o nedenle kısık ateşte pişiriniz Üzerini siz sevdiğiniz farklı kuru yemişlerle süsleyebilirsiniz Afiyet olsun