iltasyazilim
FD Üye
Heftebecer Turşusu Tarifi İçin Malzemeler
*3 orta boy lahana
*1 kg salatalık
*1 kg yetişmemiş domates
*3 baş sarımsak
*Yarım kg acı biber
*Yarım kg dolmalık biber
*Yarım kg havuç
*4 adet orta boy kırmızı pazı
*2 yemek kaşığı üzüm sirkesi
*5 yemek kaşığı tuz
*1 deste kereviz, 1 deste dereotu
Heftebecer Turşusu Tarifi Yapılışı Bugün sizlerle Azerbaycanda çok tüketilen ve çok sevilen turşu tarifini paylaşacağım, turşunun ismi heftebecer yani karışık her şeyden var Herkes bunu farklı şekilde yapabilir ben genelde böyle yapıyorum Kimisi bu turşuya su koyar ben hiç su koymam böyle turşum daha lezzetli çıkar Birde sirkesini az koyarsak tadıda çok güzel olur sirke çok olunca turşudan sirkeden başka tat alamıyorsun leziz olmuyor Geçelim hazırlanmasına Havuç ve pazıdan başka tüm malzemeleri zevkinize göre küçük küçük doğrayın isteyen ince isteyen kalın büyük doğrayabilir Pazı ve havuçları ise rendeliyorum genelde ben Eğer turşunuz renkli olsun istiyorsanız dört adet pazı renksiz tercih ediyorsanız iki yada bir tane yeterlidir Tüm malzemeleri büyük bir kabın içine alalım eğer büyük kabımız yoksa ayrı ayrı kaplara koyup hepsinden biraz öylede karıştırabilirsiniz Kaba aldığımız malzemelerin üzerine kaya yada normal tuz atıp güzelce bir elimizle karıştırıyoruz malzemeleri Ve bekletmeye bırakıyoruz turşuda salatalık domates olduğu için bolca kendisi su bırakacak yani ek olarak su koyup tadını kaçırmamıza hiç gerek yok Bu verdiğim ölçü 5kg bir plastik kab için Suyunu saldıktan sonra turşumuzu kaba dolduruyoruz sıkıca bastırıyoruz hepsi yerleşmiyor ilk kabı doldurup üstüne saldığı sudan atıyoruz ve kap da kalan diğer malzemelerde suyunu salıyor biraz yatıştıktan sonra geri kalanınıda dolduruyoruz turşu kabımıza aynı şekilde saldığı suyu üstüne atıyoruz kap ağzına kadar su olacaktır zaten üzerine iki kaşık sirke izi de atıp kapağını hafif kapatıyoruz Altına büyük bir kap yerleştiriyoruz Çünkü turşumuz sürekli suyunu salacak o suyu atmıyoruz eğer turşunun suyu azalmışşa üstüne döküyoruz Alan suyu da diğer turşu yapımında kullanabilirsiniz Mutfağınızda saklayın arada kontrol edin bir on beş yirmi güne turşumuz tam oluyor
*3 orta boy lahana
*1 kg salatalık
*1 kg yetişmemiş domates
*3 baş sarımsak
*Yarım kg acı biber
*Yarım kg dolmalık biber
*Yarım kg havuç
*4 adet orta boy kırmızı pazı
*2 yemek kaşığı üzüm sirkesi
*5 yemek kaşığı tuz
*1 deste kereviz, 1 deste dereotu
Heftebecer Turşusu Tarifi Yapılışı Bugün sizlerle Azerbaycanda çok tüketilen ve çok sevilen turşu tarifini paylaşacağım, turşunun ismi heftebecer yani karışık her şeyden var Herkes bunu farklı şekilde yapabilir ben genelde böyle yapıyorum Kimisi bu turşuya su koyar ben hiç su koymam böyle turşum daha lezzetli çıkar Birde sirkesini az koyarsak tadıda çok güzel olur sirke çok olunca turşudan sirkeden başka tat alamıyorsun leziz olmuyor Geçelim hazırlanmasına Havuç ve pazıdan başka tüm malzemeleri zevkinize göre küçük küçük doğrayın isteyen ince isteyen kalın büyük doğrayabilir Pazı ve havuçları ise rendeliyorum genelde ben Eğer turşunuz renkli olsun istiyorsanız dört adet pazı renksiz tercih ediyorsanız iki yada bir tane yeterlidir Tüm malzemeleri büyük bir kabın içine alalım eğer büyük kabımız yoksa ayrı ayrı kaplara koyup hepsinden biraz öylede karıştırabilirsiniz Kaba aldığımız malzemelerin üzerine kaya yada normal tuz atıp güzelce bir elimizle karıştırıyoruz malzemeleri Ve bekletmeye bırakıyoruz turşuda salatalık domates olduğu için bolca kendisi su bırakacak yani ek olarak su koyup tadını kaçırmamıza hiç gerek yok Bu verdiğim ölçü 5kg bir plastik kab için Suyunu saldıktan sonra turşumuzu kaba dolduruyoruz sıkıca bastırıyoruz hepsi yerleşmiyor ilk kabı doldurup üstüne saldığı sudan atıyoruz ve kap da kalan diğer malzemelerde suyunu salıyor biraz yatıştıktan sonra geri kalanınıda dolduruyoruz turşu kabımıza aynı şekilde saldığı suyu üstüne atıyoruz kap ağzına kadar su olacaktır zaten üzerine iki kaşık sirke izi de atıp kapağını hafif kapatıyoruz Altına büyük bir kap yerleştiriyoruz Çünkü turşumuz sürekli suyunu salacak o suyu atmıyoruz eğer turşunun suyu azalmışşa üstüne döküyoruz Alan suyu da diğer turşu yapımında kullanabilirsiniz Mutfağınızda saklayın arada kontrol edin bir on beş yirmi güne turşumuz tam oluyor