Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Helise Tarifi

Helise Tarifi

iltasyazilim

FD Üye
Katılım
Ara 25, 2016
Mesajlar
0
Etkileşim
17
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
58
Helise Tarifi İçin Malzemeler

*1 kilo aşurelik buğday
*Bir bütün tavuk
*Tuz
*Tereyağı
*pulbiber

Helise Tarifi Yapılışı Buğday 1 gece önceden sıcak suda bekletilir Ertesi gün tavuk yemeklik doğranıp tencerenin altına serilir Suda bekletilen buğday üzerine dökülür Üzerine bolca su konur ve orta ateşte tavuk yukarı çıkana kadar kaynatılır Kapağı hiç açılmadan tavuk yukarı çıkmaya başladığında sürekli tahta kaşıkla ezilerek karıştırılır Tuzu piştikten*sonra atılır Pişmesini zorlaştırmasın*diye yemeğini hazır olduğunda tereyağı eritip, pulbiberli sos hazırlayıp üzerine dökuyoruz van yöresine ait helisemiz Afiyet olsun
 
858,489Konular
981,521Mesajlar
29,656Kullanıcılar
allahtealaSon üye
Üst Alt