Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Helle çorbası nasıl yapılır? Un çorbasının püf noktaları

Helle çorbası nasıl yapılır? Un çorbasının püf noktaları
0
21

morfeus

FD Üye
Katılım
Kas 12, 2021
Mesajlar
3
Etkileşim
4
Puan
38
Yaş
46
Konum
Rusya
F-D Coin
139
helle_corbasi_nasil_yapilir_1544252636_4006.png

Amasya mutfağına has olduğu bilinen Helle çorbası Tokat'ta da çokça pişiriliyor. Ekseriyetle restoranlarda un çorbası ismiyle sarılan bu çorbanın imali ise çok kolay. Un ve pirincin buluştuğu bu çorbayı kesinlikle denemelisiniz. Pekala nasıl yapılır? İşte helle çorbasının tanımı...

Un ve pirincin buluşumu ile yapılan bu enfes çorba hem doyurucu hem de çocuklarınıza da adeta şifa deposu olacak. Farklı lezzetlerde çorba tanımı arayanlar için bir numaralı bir tercih olabilecek Helle çorbasının imali çok pratik. Lakin yaparken unun kokusu çıkana kadar kavurmaya birebir vakitte pirinçlerin tabanına yapışmaması için sık sık karıştırmaya itina göstermelisiniz. 

HELLE ÇORBASI TANIMI:

GEREÇLER

1 su bardağı un
2 yemek kaşığı sıvı yağ
1 yemek kaşığı tereyağı
Yarım kahvesi fincanı pirinç
1,5 litre su
Tuz



YAPILIŞI

Derin bir tencerenin içerisinde sıvı yağ ve tereyağını eritip unun rengi dönene kadar kavurun. Daha sonra soğuk suyu yavaş yavaş ekleyin. Bu adımda unu karıştırın.

Suyu ekledikten sonra tuz ve pirinci ek edin. Kaynayana kadar karıştırmaya devam edin.

Pirinçler tabanına yapılmasın diye sık sık karıştırın ve pirinçler piştiğinde servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun...

PÜF NOKTASI:

Soğuk suyu ek ederken topaklanma olduysa blender ile üzerinden geçebilirsiniz.
 
858,496Konular
981,658Mesajlar
29,728Kullanıcılar
berat21321Son üye
Üst Alt