Amasya mutfağına özgü olduğu bilinen Helle çorbası Tokat'ta da çokça pişiriliyor. Genellikle restoranlarda un çorbası ismiyle sarılan bu çorbanın yapımı ise çok basit. Un ve pirincin buluştuğu bu çorbayı mutlaka denemelisiniz. Peki nasıl yapılır? İşte helle çorbasının tarifi...
Un ve pirincin buluşumu ile yapılan bu enfes çorba hem doyurucu hem de çocuklarınıza da adeta şifa deposu olacak. Farklı lezzetlerde çorba tarifi arayanlar için bir numaralı bir tercih olabilecek Helle çorbasının yapımı çok pratik. Ancak yaparken unun kokusu çıkana kadar kavurmaya aynı zamanda pirinçlerin dibine yapışmaması için sık sık karıştırmaya özen göstermelisiniz.
HELLE ÇORBASI TARİFİ:
MALZEMELER
1 su bardağı un
2 yemek kaşığı sıvı yağ
1 yemek kaşığı tereyağı
Yarım kahvesi fincanı pirinç
1,5 litre su
Tuz
YAPILIŞI
Derin bir tencerenin içerisinde sıvı yağ ve tereyağını eritip unun rengi dönene kadar kavurun. Daha sonra soğuk suyu yavaş yavaş ekleyin. Bu adımda unu karıştırın.
Suyu ekledikten sonra tuz ve pirinci ilave edin. Kaynayana kadar karıştırmaya devam edin.
Pirinçler dibine yapılmasın diye sık sık karıştırın ve pirinçler piştiğinde servis edebilirsiniz.
Afiyet olsun...
PÜF NOKTASI:
Soğuk suyu ilave ederken topaklanma olduysa blender ile üzerinden geçebilirsiniz.