Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Hellim peyniri nasıl yapılır?

Hellim peyniri nasıl yapılır?
0
75

ahmet0135

FD Üye
Katılım
Nis 13, 2018
Mesajlar
3,753
Etkileşim
89
Puan
48
F-D Coin
0
Hellim peyniri nasıl yapılır? hellim peyniri nasıl yapılır hellim peyniri nasıl kızartılır pişirilir nasil yapilir yenir Kıbrıs'a özel bir peynir olan hellim peyniri özellikleri yapılışı hakkında sizlere ayrıntılı bilgileri veriyorum Peynir dünyamızın bu ayki konuğu Kıbrıs’a has hellim peyniri Kıbrıslıların “karpuzla hellim bulsam hergün yerim diyecek dek sevdikleri bu peynirin içine taze nane yaprağı konan çeşidi de mevcuttur ve hellimin en önemli özelliklerinden biri de kızartılarak yenildiğinde damakta nefis bir tat oluşturmasıdır 1549343836 1549343836 hellimpeynirinasilyapilir5c591c61ad836hellimpeynirinasilyapilir5c591c61ad836hellimpeynirinasilyapilir5c591c61ad836 Hellim Kıbrıs’a has bir peynir türüdür Kıbrıs Rumlarının “halloumi dedikleri bu peynir, Türkiye de Akdeniz bölgesinde özellikle Mersin ve Silifke de de yapılır Orta sertlikte, hafif uzayan, tuzluca bir peynir olan hellimin tavası fazla güzel olur Takriben 250 gr lık topaklar halinde hazırlanır ya da dikörtgen kalıplarda bol tuzla salamuralanır böylece uzun ömürlü bir peynirdir Çiğ sütten yapılır Hellim peyniri geleneksel yöntemle ham inek, koyun ya da keçi sütüyle yapılır Pastörize edilmemiş taze süt 37ø ye değin ısıtılır Azıcık soğuduktan sonradan 30ø de mayalanır Pıhtılaşıncaya kadar bekletilir, sonradan başparmağın yarısı değin büyüklükte parçalara ayrılır Parçalanan pıhtı 33ø civarında ısıtılır, karıştırılır, sonra kalıplara alınır ve yarım saat baskıdan geçirilir, süzülür Teleme, ortalama yarım kiloluk dilimlere kesilir giderken loru alınmış olan kendi peyniraltı suyunda kaynama noktasında (95ø civarı) 8090 dakika haşlanır Üste çıkan peynir kalıpları alınır ve elle hafif bir baskıdan geçirilir, yüzeyleri tuzlanır Tuzlanmış kalıplar ikiye katlanır ve sularının iyice süzülmesi için 3040 dakika bekletilir daha sonra küpte ya da tenekede salamuraya atılır Tüketiciye vakumlanmış ambalajda sunulan sanayi tipi hellim peyniri ise tam yağlı pastörize inek sütünden yapılır 710 gün dinlendirildikten sonradan vakum ambalajlarda satışa sunulur Nerelerde kullanılır? Hellim Kıbrıs mutfağında et yemeklerinden kahvaltıya değin çoğu yerde kullanılır Örneğin ufak küblere doğrandıktan daha sonra ızgarası yapılır Rendelenerek köftenin içine konur Hellim peynirli köfte Kıbrıs mutfağının tipik yemeğidir Hem doğrandıktan sonradan lavaşın içine yerleştirilen hellim peyniri, fırında pişirilerek börek gibi tüketilir  
 
858,506Konular
983,058Mesajlar
33,112Kullanıcılar
fekaSon üye
Üst Alt