iltasyazilim
FD Üye
Hellimli Kek (KKTC) Tarifi İçin Malzemeler
*3 paket hellim
*2 büyük kuru soğan
*2 paket vanilya
*3 paket kabartma tozu
*3 adet yumurta
*1 kutu süt
*1 bardak sıvı yağ
*Gözkararı bol kuru nane
*Aldığı kadar un
Hellimli Kek (KKTC) Tarifi Yapılışı
1
*İlk önce hellimleri küp küp doğrayalım ve soğanları da yemeklik şeklinde doğrayalım
*Sonra derince bir tencereye 3 yumurtayı güzelce çırpalım
*Yumurtaları çırptıktan sonra içine önce 2 paket vanilya ve 3 paket kabartma tozu koyup iyice çırpalım
*Sıvıyağ koyup çırpmaya devam edelim
*Sonra bir kutu sütü koyup çırpalım
*Sonra 3 paket doğranmış hellimleri, 2 büyük doğranmış kuru soğanı ve bol kuru naneyi koyup karıştıralım
*Gözkararınca içine un koyalım
*Kek hamurundan bir tık daha katı olması gerekiyor
*Sonra bu harcı kepçe yardımıyla küçük kek kalıpçıklarına dökelim ve 180 derecelik fırında önce altını pişirelim
*Kabaracağını göreceksiniz
*Kabarıp hafif çatlatlar oluşunca üstünü yakıp hafif kızarana kadar pişirelim
Afiyet olsun
Not: Hellim tuzlu olduğu için tuz koymadım Hellim yerine katı olarak başka bir peynir çeşidi kullanabilirsiniz Ben başka peynir kullanmadım sadece hellim kullandığım için nasıl olur bilmiyorum
*3 paket hellim
*2 büyük kuru soğan
*2 paket vanilya
*3 paket kabartma tozu
*3 adet yumurta
*1 kutu süt
*1 bardak sıvı yağ
*Gözkararı bol kuru nane
*Aldığı kadar un
Hellimli Kek (KKTC) Tarifi Yapılışı
1
*İlk önce hellimleri küp küp doğrayalım ve soğanları da yemeklik şeklinde doğrayalım
*Sonra derince bir tencereye 3 yumurtayı güzelce çırpalım
*Yumurtaları çırptıktan sonra içine önce 2 paket vanilya ve 3 paket kabartma tozu koyup iyice çırpalım
*Sıvıyağ koyup çırpmaya devam edelim
*Sonra bir kutu sütü koyup çırpalım
*Sonra 3 paket doğranmış hellimleri, 2 büyük doğranmış kuru soğanı ve bol kuru naneyi koyup karıştıralım
*Gözkararınca içine un koyalım
*Kek hamurundan bir tık daha katı olması gerekiyor
*Sonra bu harcı kepçe yardımıyla küçük kek kalıpçıklarına dökelim ve 180 derecelik fırında önce altını pişirelim
*Kabaracağını göreceksiniz
*Kabarıp hafif çatlatlar oluşunca üstünü yakıp hafif kızarana kadar pişirelim
Afiyet olsun
Not: Hellim tuzlu olduğu için tuz koymadım Hellim yerine katı olarak başka bir peynir çeşidi kullanabilirsiniz Ben başka peynir kullanmadım sadece hellim kullandığım için nasıl olur bilmiyorum