iltasyazilim
FD Üye
Helva Tarifi İçin Malzemeler
*Un 4 su bardağı
*Pudra şekeri 35 su bardağı ( dövülmüş ve un haline gelecek)
*Tereyağı 100 gram
*Sıvı yağ 1 su bardağı
*Safran, zencefilli, çubuk tarçın, cardamom
*Gül suyu yarım çay bardağı
*Bal 3 yemek kaşığı
*Ceviz 23 adet
Helva Tarifi Yapılışı Önce unu kısık ateşte kavuruyoruz rengi bir az dönünce ve kokusu çıkınca ateşi kapatıyoruz sonra un eleyip ve pudra şekeri dövüp ve eleyip una ekleyip elimizle iyice bir birine yediriyoruz sonra tereyağınıda ekleyip un ve pudra şekeri iyice yediriyoruz sıvı yağ ekliyoruz sonra çubuk tarçın, zencefilli, safran, cardamom, yarım su bardağı kaynar suda demliyoruz yarım saat boyunca sonra bal ve gül suyu ile karıştırıp azar azar harca ilave ediyoruz şekil alıncaya kadar çok dökmeyin fazla yumuşak ve duru olurŞekil verip servis tabağına alınız
*Un 4 su bardağı
*Pudra şekeri 35 su bardağı ( dövülmüş ve un haline gelecek)
*Tereyağı 100 gram
*Sıvı yağ 1 su bardağı
*Safran, zencefilli, çubuk tarçın, cardamom
*Gül suyu yarım çay bardağı
*Bal 3 yemek kaşığı
*Ceviz 23 adet
Helva Tarifi Yapılışı Önce unu kısık ateşte kavuruyoruz rengi bir az dönünce ve kokusu çıkınca ateşi kapatıyoruz sonra un eleyip ve pudra şekeri dövüp ve eleyip una ekleyip elimizle iyice bir birine yediriyoruz sonra tereyağınıda ekleyip un ve pudra şekeri iyice yediriyoruz sıvı yağ ekliyoruz sonra çubuk tarçın, zencefilli, safran, cardamom, yarım su bardağı kaynar suda demliyoruz yarım saat boyunca sonra bal ve gül suyu ile karıştırıp azar azar harca ilave ediyoruz şekil alıncaya kadar çok dökmeyin fazla yumuşak ve duru olurŞekil verip servis tabağına alınız