Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Helva yapmanın püf noktaları nelerdir? Un helvası ve İrmik helvası yapmanın incelikleri

Helva yapmanın püf noktaları nelerdir? Un helvası ve İrmik helvası yapmanın incelikleri
0
62

morfeus

FD Üye
Katılım
Kas 12, 2021
Mesajlar
3
Etkileşim
4
Puan
38
Yaş
46
Konum
Rusya
F-D Coin
139
helva_yapmanin_puf_noktalari_nelerdir_un_helvasi_ve_irmik_helvasi_yapmanin_incelikleri_1619469509_9314.jpg

Klâsik bir tatlı olan helva az materyalle yapıldığı bütün meskenlerde sıklıkla yapılan tatlıların başında geliyor. Kandil gecelerinin olmazsa olmazı un helvası ve irmik helvasının kıvamını tutturmak için kimi püf noktalar bulunuyor. Pekala helva yapmanın püf noktaları nelerdir? Un helvası ve İrmik helvası yapmanın inceliklerini sizler için hazırladık...

Türk sofralarının vazgeçilmez tatlılarından olan un helvası ve irmik helvası ramazan ayıda da sofralarımızı süslemeye devam ediyor. Ayrıyeten kandillerin olmazsa olmazı helva kavurmak İslam kültüründe çok eskilere dayanmaktadır. Helva az gereçle hazırlanmasına rağmen üretimi beceri ve marifet isteyen klâsik tatlılarımız ortasında yer almaktadır. Şayet helvayı gerçek bir formda pişirimi yapılmazsa topak topak olmaktadır.  Bu yüzden kolay bir biçimde helva yapmak isteyenler un helvası ve irmik helvasını yaparken dikkat edilmesi gereken püf noktalarını araştırmaya başladı. İşte helva yapmanın incelikleri...

UN HELVASININ YAPARKEN DİKKAT ETMENİZ GEREKEN PÜF NOKTALARI

- Un helvası yaparken birinci dikkat ermeniz gereken püf noktası tereyağı ve unun kaliteli seçmektir. Un helvasının lezzetini belirleyecek en değerli etkenlerin başında tereyağının kalitesi geliyor. 

- Un helvasını kavurmak için kesinlikle teflon yanmaz yapışmaz bir tava kullanın. 

Helva kavrulurken en çok yaşanan sorunlardan biri unun topaklanmasıdır. Unun topaklanmaması için unu eklemeden evvel bir elek yardımıyla eleyin. Eledikten sonra kısık ateşte un ve yağı güzelce karıştırarak kavurmaya başlayın.

- Helvanın enfes bir lezzet alması için yağla birlikte güzelce bütünleşmesi ve hafif sarımsı bir kıvam alması gerekiyor.



Un helvasında unun kokusu yeterliden uyguna çıkmaya başladığında şerbetini verme vaktiniz de gelmiş demektir.

Süt ya da su, hangisiyle şerbeti hazırlamaya karar verdiyseniz o materyalin soğuk koymanız gerekir. Yani şayet süt ya da su koyacaksanız kesinlikle soğuk olmasına dikkat edin. Oda sıcaklığında bir ısı, şerbet için kâfi olacaktır. 



- Şayet şerbet sıcak olursa un helvası koyacağınız şerbeti çekmez ve bu yüzden de beklediğiniz kıvamı alamazsınız.

Son olarak dikkat etmeniz gereken bir öbür püf noktası da şerbeti helvaya eklerken yavaş yavaş ekleyip karıştırmanız olacaktır. 

İRMİK HELVASI YAPARKEN DİKKAT EDİLMESİ GEREKEN PÜF NOKTALARI

İrmik helvası için uygulamanız gereken püf noktalarından biri de süt, şeker ve su üzere materyallerin öncesinde bir minik tencere içerisinde toz şeker eriyene kadar güzelce karıştırılması gerekir. Ocağın üzerinde belirli bir ısıya gelene kadar toz şekeri eritmeseniz bile oda sıcaklığında güzelce karıştırmanız çok değerli.

Ayrıyeten tereyağını irmikle çok düzgün bir formda kavurmak helvanızın kıvamını en çok etkileyen şeylerin başında geliyor.



Tereyağını çok çokça ya da çok az koymayın. Tanımda belirtilen ölçüleri birebir kullanmaya ihtimam gösterin.

İrmik helvasını hafif kavurduktan sonra içerisine dolmalık fıstıkları ek ederek kavurmaya yavaş yavaş kavurma sürecini yapın. Bu kavurma sürecini en kısık ateşte en az 20 dakika kadar yapın. 

Güzelce kavurduktan sonra helvayı şerbetle buluşturmanın vakti geldi. Burada dikkat etmeniz gereken bir ayrıntı da bir yandan karıştırmaya öteki yandan şerbetini çok yavaş bir biçimde vermeniz çok değerlidir.



Yavaş yavaş şerbetini ek ettikten sonra birkaç dakika yüksek ateş, akabinde tekrar kısık ateşe alarak karıştırma sürecine geçin. Şerbeti uygunca çektiğinden emin olduktan sonra ocağınızın altını kapatın.

Ocağınızın altını kapadıktan sonra irmik helvası tencerenizin pak bir bez serin ve kapağını kapatarak demlenmeye bırakın. 

İşte bu kadar...
 

Similar threads

Geleneksel bir tatlı olan helva az malzemeyle yapıldığı bütün evlerde sıklıkla yapılan tatlıların başında geliyor. Kandil gecelerinin olmazsa olmazı un helvası ve irmik helvasının kıvamını tutturmak için bazı püf noktalar bulunuyor. Peki helva yapmanın püf noktaları nelerdir? Un helvası ve İrmik...
Cevaplar
0
Görüntüleme
73
Türk mutfağının vazgeçilmez lezzetlerinden biri olan aynı zamanda kandil, arkadaş toplantıları, misafirlere hazırlanabilecek en özenli tatlılar arasında listenin başında yer alan un helvası, ustalık gerektiren bir tariftir. Ne kadar ölçülü ve dikkatli pişirilse de kıvamı çok önemli olan un...
Cevaplar
0
Görüntüleme
63
Türk mutfağının vazgeçilmez lezzetlerinden biri olan tıpkı devranda kandil, arkadaş içtimaları, misafirlere hazırlanabilecek en ihtimamlı tatlılar arasında listenin başında bölge alan un helvası, ustalık gerektiren bir tanımdır. Ne kadar ölçülü ve dikkatli pişirilse de kıvamı çok değerli olan un...
Cevaplar
0
Görüntüleme
94
Türk mutfağının vazgeçilmez lezzetlerinden biri olan aynı zamanda kandil, arkadaş toplantıları, misafirlere hazırlanabilecek en özenli tatlılar arasında listenin başında yer alan un helvası, ustalık gerektiren bir tariftir. Ne kadar ölçülü ve dikkatli pişirilse de kıvamı çok önemli olan un...
Cevaplar
0
Görüntüleme
26
Türk mutfağının vazgeçilmez lezzetlerinden biri olan aynı zamanda kandil, arkadaş toplantıları, misafirlere hazırlanabilecek en özenli tatlılar arasında listenin başında yer alan un helvası, ustalık gerektiren bir tariftir. Ne kadar ölçülü ve dikkatli pişirilse de kıvamı çok önemli olan un...
Cevaplar
0
Görüntüleme
103
858,471Konular
981,205Mesajlar
29,544Kullanıcılar
Aal01Son üye
Üst Alt