Kabak sevmiyorsanız fakat kabağı sevmek istiyorsanız ona bir talih verin! İster az bir zeytinyağında fırınlayın, ister tavada altın sarısı olana kadar kızartın: Çıtır çıtır mis üzere kabak cipsi tanımımızı çok seveceksiniz!
Çıtır kabak cipsi tanımı
Materyaller:
4 adet büyük kabak
1 su bardağı un
1 su bardağı galeta unu (az olursa arttırabilirsiniz)
3 adet yumurta
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
1 paket kabartma tozu
Kızartmak için yağ
1. Kabakların kabuklarını soyun ve halka halka dilimleyin.
2. Bir kaba unu, tuzu, kabartma tozu, tuz ve karabiberi koyun.
3. Dilimlenen kabakları unlayın ve akabinde fazla ununu temizleyin.
4. Kabakları bir kapta 1 saat bekletin.
5. Müddetin sonunda bir kapta yumurtaları çırpın.
6. Unlanmış kabakları evvel yumurtaya sonra galeta ununa bulayarak kızgın yağda kızartın.
Ya da isterseniz kabakları hafif bir zeytinyağında 180 dereceye ayarladığınız fırında, kızarana kadar pişirin. Keyfiniz nasıl isterse! Deneyenlere afiyet olsun, öbür tanımlarımıza de göz atmayı unutmayın...????