iltasyazilim
FD Üye
Hem Tatlı Hemde Tuzlu Kurabiye (Ani Misafirlere) Tarifi İçin Malzemeler HAMUR MALZEMELERİ :
*200 ml su bardağı ile
*1 su bardağı eritilmiş sana yağı (Ilık)
*1 su bardağı sıvı yağ
*1 su bardağı süt (Oda sıcaklığında )
*1 su bardağı yoğurt (Oda sıcaklığında )
*1 paket kabartma tozu
*1 fiske tuz
*Aldığı kadar un
İÇ MALZEMELER :
*4 adet elma
*Damak tadına göre toz şeker
*Yarım su bardağı tahin yada
*Damak tadına göre toz şeker
*Peynir ve maydanoz
Hem Tatlı Hemde Tuzlu Kurabiye (Ani Misafirlere) Tarifi Yapılışı
1
*Oda sıcaklığında olan sıvı malzemeler yoğurma kabında karıştılır
*Ardından tuz, un ve kabartma tozu eklenir
*Ele yapışmayan yumuşak hamur elde edilir
*İç harcını dilediğiniz gibi hazırlayabilirsiniz
*Tahinli yapacaksanız servisi ılıkken yapmanızı tavsiye ederim
*Peynirli olağanların üstüne yumurta sürmeye hiç gerek yok
*180 derece de kızarana kadar pişirmek yeterli
*Elmalı olanların üstüne piştikten sonra pudra şekeri serpilir
*Bu ölçüden 2 tepsi çıkıyor Aniden gelen misafirler için pratik tarif, deneyeceklere afiyet olsun
*200 ml su bardağı ile
*1 su bardağı eritilmiş sana yağı (Ilık)
*1 su bardağı sıvı yağ
*1 su bardağı süt (Oda sıcaklığında )
*1 su bardağı yoğurt (Oda sıcaklığında )
*1 paket kabartma tozu
*1 fiske tuz
*Aldığı kadar un
İÇ MALZEMELER :
*4 adet elma
*Damak tadına göre toz şeker
*Yarım su bardağı tahin yada
*Damak tadına göre toz şeker
*Peynir ve maydanoz
Hem Tatlı Hemde Tuzlu Kurabiye (Ani Misafirlere) Tarifi Yapılışı
1
*Oda sıcaklığında olan sıvı malzemeler yoğurma kabında karıştılır
*Ardından tuz, un ve kabartma tozu eklenir
*Ele yapışmayan yumuşak hamur elde edilir
*İç harcını dilediğiniz gibi hazırlayabilirsiniz
*Tahinli yapacaksanız servisi ılıkken yapmanızı tavsiye ederim
*Peynirli olağanların üstüne yumurta sürmeye hiç gerek yok
*180 derece de kızarana kadar pişirmek yeterli
*Elmalı olanların üstüne piştikten sonra pudra şekeri serpilir
*Bu ölçüden 2 tepsi çıkıyor Aniden gelen misafirler için pratik tarif, deneyeceklere afiyet olsun