elektronikci
FD Üye
Kartal'da aile sıhhati merkezinde hemşire Ömür Erez'i tabancayla vurarak öldüren Rahmi Uygun yakalandıktan sonra verdiği birinci tabirinde 'İnternet üzerinden 2 yıl evvel tanışmıştık. Bir yıl evvel ayrıldık. Ona borç para vermiştim. Geri isteyince vermek istemedi. Kendimi kaybettim' dedi.
Kuşkulu Rahmi Uygun polis gruplarının çalışmaları sonucu Bağcılar'da bir kafede çay içerken yakalandı. Gözaltına alınan kuşkulu, Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Ofis Amirliğine götürüldü.
Rahmi Uygun'un emniyetteki birinci sözünde, hemşire Ömür Erez ile iki yıl evvel internet üzerinden tanıştıklarını ve bir yıl evvel de ayrıldıklarını söylediği öğrenildi.
Sorgusunda, ayrılmadan evvelki periyotta Ömür Erez'e bir ölçü borç para verdiğini, geri istediğinde de parasını alamadığını sav eden Rahmi Uygun'un, arkadaşı Musa T. ile kiraladığı arabayla İstanbul'a geldiğini ve cinayeti bu nedenle işlediğini anlattığı kaydedildi.
Cinayet Ofis Amirliğinde sorgusu devam eden şüphelinin, süreçlerinin akabinde adliyeye sevk edilmesi bekleniyor.
Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı soruşturma başlattı
Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı, hemşire Ömür Erez'in hayatını kaybettiği silahlı atağa ait soruşturma başlattı.
Yapılan birinci araştırma sonuçlarını aktaran Anadolu Ajansı'na nazaran Ömür Erez'in Kartal 10 No'lu Aile Sıhhati Merkezi'nde hemşire olarak vazife yaptığı, iki kere evlenip boşandığı, son boşandığı eşiyle ilgili de 2019 ve 2020 yıllarında 'kasten yaralama' ve 'kişilerin huzur ve sükununu bozma' cürümlerinden şikayette bulunduğu lakin kuşkulu Rahmi Uygun ile ilgili rastgele bir müracaatı olmadığı belirlendi.
Kuşkulu Rahmi Uygun'un Aile Sıhhati Merkezine Musa T. ismine kiralanmış 34 ANE 561 plakalı araçla giderek olayı gerçekleştirdiği, daha sonra birebir araçla olay yerinden birlikte firar ettikleri tespit edildi.
"Bu Konyalı beni öldürecek, gel beni kurtar"
Öte yandan, olayla ilgili M.K ve N.I.H isimli bireylerin şahit olarak alınan beyanlarında, Ömür Erez’in Konya’da ikamet eden kuşkulu ile iki yıl evvel toplumsal medya üzerinden tanıştığı, yaklaşık bir yıl görüştüğü, bu mühlet zarfında Konya'ya birkaç sefer gidip geldiği lakin daha sonra ayrıldıklarını anlattıkları belirtildi.
Şahit beyanlarına nazaran kuşkulu Rahmi Uygun'un bu ayrılığın akabinde Ömür Erez'i sık sık rahatsız ettiği, ortalarında çıkan bir tartışmadan ötürü dün Konya'dan İstanbul'a geldiği, Erez'in olaydan evvel de şahit M.K'yı arayarak, 'Bu Konyalı beni öldürecek, gel beni kurtar' şeklinde konuşma yaptığı bilgisi edinildi.
Olay yerinde yapılan incelemede, 5 adet kovan ile 1 çekirdek bulunduğu, kuşkulu Rahmi Uygun'un yakalandığında üzerinde olayda kullanıldığı bedellendirilen ruhsatsız silah ele geçirildiği öğrenildi.