Hentbol oynarken uğradığı cinsiyet ayrımcılığına karşı verdiği reaksiyonla ismini bütün Türkiye'de duyuran lise öğrencisi Merve Akpınar'a burs takviyesi geldi. Semra & Enver Yücel Vakfı, yaptığı yazılı açıklamayla Akpınar’a yüzde 100 eğitim ve spor bursu verdiklerini duyurdu.
Merve Akpınar tüm lise eğitimini yüzde 100 burslu bir halde okuyacak. Bunun yanı sıra yeniden SEY Vakfı tarafından Merve’ye spor bursu da verilecek.
"Mesele tüm Türkiye’deki Mervelerin bahtını değiştirebilmek"
SEY Vakfı Lider Vekili Begüm Yücel, Merve Akpınar’ın röportajını izledikten çabucak sonra kendisi ile bağlantıya geçtiklerini belirterek şunları söyledi:
"Merve şimdi 14 yaşında ancak kelamları o kadar büyük ki... Toplumsal medya üzerinden çok dayanak geldi Merve’ye. Lakin biz daha fazlasını yapmak istedik ve çabucak ailesine ulaşarak ona hem spor hem de eğitim bursu vermek istediğimizi söyledik. Merve birçok kişinin sesi oldu. Problem tüm Türkiye’deki Mervelerin yazgısını değiştirebilmek. Onları uğradıkları baskıdan kurtararak, hayallerine özgürce yürümelerini sağlayabilmek. Merve Akpınar anlattıkları ile bir meşale yaktı, bizim de öteki Merve’ler de birebir şeyi yaşamasın diye elimizi taşın altına koymamız kaide. Merve’nin lise eğitimini vakıf olarak biz üstlendik. O çok sevdiği hentbolda daha uygun yerlere gelebilmesi için de ayrıyeten O’na spor bursu sağlayacağız."
Ağabeyi: "Merve'de bir cevher olduğunu biliyordum"
SEY Vakfı ile çevrimiçi toplantıda bir ortaya gelen eczacı ağabeyi Ahmet Akpınar ise Merve’nin muvaffakiyetinin tesadüf olmadığını belirterek, şöyle dedi:
“Biz 7 kardeşiz. Kardeşlerime daima çok çalışmaları gerektiğini söylüyorum. En büyük nasihatim de şu; yırtıcı olmayın birleştirici olun. Çocukluğundan beri Merve’de bir cevher olduğunu biliyordum, kurduğu cümlelerle bizi daima çok şaşırtıyor, bunun nedenini de çok kitap okumasına bağlıyorum. Merve’nin en büyük bahtı ise çok düzgün bir antrenöre sahip olması. Antrenörümüz vücut eğitimi öğretmeni ancak fen derslerini matematik derslerini bile denetim ediyor. Daima şunu söylüyor Merve’ye, 'ders çalışırsan spor yapabilirsin'. Merve’nin sporun yanı sıra derslerinde de muvaffakiyetinin nedeni bu. Benim de ağabeyi olarak tek isteğim şu, kâfi ki Merve’ler çoğalsın."
Antrenör Kaplan: "Binlerce çocuğun sesi oldu"
Antrenörü Bayram Kaplan da memnunluğunu şu cümlelerle anlattı:
“Merve çok özel bir çocuk. O yalnızca Merve değil, Elif, Beyza, Berfin de o denli. Onun durumunda olan yüzlerce hatta binlerce çocuğun sesi oldu. Merve’nin sorumluluğu büyük artık. Bir kelam verdi, 'köyümdeki kızların hayatlarını değiştireceği' dedi. Bunu yapması için çok çalışması gerekiyor.”