Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Hentbolda Hucum Ve Savunma

Hentbolda Hucum Ve Savunma
0
116

ahmet0135

FD Üye
Etkileşim
87
F-D Coin
0
Hentbolda Hucum Ve Savunma Nedir

Hentbol oldukca hızlı oynanan bir spor dalıdır Her takım bir kaleci ve 6 oyuncu olmak uzere yedi oyuncu ile sahaya cıkar Bir takım en fazla oniki oyuncudan teşekkul etmiştir Takımlar kurallara uygun olduğu muddetce sınırsız oyuncu değiştirme hakkına sahiptir Oyuncular sahanın istedikleri yerinde oynama hakkına sahiptir

Gol sahası icinde oynama hakkı sadece kaleciye verilmiştir Eğer savunma yapan bir takımda kaleci dışında elinde top olan bir oyuncu gol sahası icerisine girerse atak yapan takım 7 metre atış hakkı kazanır Atak yapan takımda bir oyuncu gol sahasının icerisinde veya cizgiye herhangi bir temasta bulunup gol atarsa o gol gecersiz sayılır

Saha ici dağılım

Pivot: ortada duran uzun boylu oyuncu
Sağ oyun kurucu
Sol oyun kurucu
Orta Oyun kurucu
Sağ kanat oyuncusu
Sol kanat oyuncusu
Kaleci

Top 32 parcalı ve oynanan kategoriye gore farklı boyut ve ağırlıktadır Bir saha oyuncusu elindeki topla dripling yapabilir, ya da aldığı topla 3 adım atabilir ve pas verebilir ya da aldığı topla uc adım atıp topu yere bir kez carptırdıktan sonra bir kez daha uc adım atabilir ve sonrasında şut ya da pas atabilir Yere vurdurarak aldığı ya da surduğu topu tutup bir kez daha yere vuramaz

Topa diz altı haric vucudunun her yeri ile dokunabilir Kale sahası yalnızca kaleciye ait bir yerdir Oyuncular bu alana giremez Kaleciler bu alan icinde topa her şekilde ve tum vucudu ile mudahale edebilir

imageshentboldahucumvesavunma5b041fe645197

858,498Konular
982,055Mesajlar
30,042Kullanıcılar
SarrafffSon üye
Üst Alt