Tümü ergenekon işkencecileriymiş Ergenekon iddianamesinde adı geçmeyen bir isim kalmadı desek yeridir Bu defa de bir takım sanatçılar yer aldı Bakın ayrıca de nasıl? İddianamenin ilave klasörlerindeki belgelerde Kadir İnanır’dan Sezen Aksu’ya kadar öyle fazla ünlü ad karşımıza çıkmış durumda Ergenekon soruşturması zarfında tutuklanan emekli Tuğgeneral Veli Küçük’ün evinde elde edilen örgüt dökümanları içerisinde “Arenadaki Sanat Gladio Sanatçıları isimli dokümanın “İstihbarat Örgütlerinin Fuhuş ve Gösteri Sektörü Bağlantıları başlığı aşağıda Nükhet Duru, Nuri Sesigüzel, İbrahim Tatlıses, Sibel Can, Gülben Ergen, Sezen Aksu, Emel Sayın, Ayman Artun, Lüks Nermin, Terzi Mualla, Kenan Kalav, Turgut Demirağ, Leyla Sayar, Rüçhan Çamay gibi birçok kişinin özel hayatları, etnik kimlikleri ve ideolojik düşünceleri ile ilgili fişleme yapıldığı görülüyor Ergenekon iddianamesinin kanıt klasörlerinde “İçinde MITOS geçen belgeler klasöründe dava ile alakası olmayan sayısız doküman de yer aldı Sanıkların evlerine yapılan baskınlarda her türlü belge hiçbir elemeden geçirilmeden toplanınca, davayla alakası olmayan belgeler de klasörlerde yer aldı Sempatik tavırlarıyla bilinen sanatçılar belgelerde azılı işkenceciler aralarında gösteriliyor “41 trilyon dolar aldılar, Rus hükümeti ile işbirliği yaptılar 404 nolu klasörde yer alan belge, “İnsanlık tarihinin en büyük vahşetini 7,5 yıldan bu yandan aldıkları 41 trilyon dolar karşılığı iyice suçsuz bir insana aleyhinde Türk hükümeti ve MIT müsteşarı adına uygulayan ve uygulatan ve Rus hükümeti ile işbirliği yapanların listesi ve aldıkları vahşet ücretleri başlığını taşıyor Belgede sanatçısından işadamına, sporcusundan politikacısına ve avukatına değin yüzlerce kişinin adı yer alıyor Vefat işkencesine ve vahşetine katılan MITOS’çi sanatçılar listesinde göze birincil çarpan ad ise yılan dansıyla bilinen Fatih Ürek Hülya Avşar, Müjde Ar, Sibel Can, Yıldız Tilbe, Emel Sayın Avukatyazar Gürkan Tanyeli imzasıyla kanıt klasörüne giren listede isimlerin yanına aldıkları vahşet ücretleri de yer alıyor Avukatlar ve MIT görevlileriyle başlayan liste ilerledikçe ortaya atılan isimler de komikleşmeye başlıyor Azılı işkenceciler listesinde çoğu ismin yanı sıra Kadir İnanır, Lale Mansur, Beceri Coşkuner, Yeşim Salkım, Zuhal Olcay, Sibel Can, Hülya Avşar, Müjde Ar, Hande Ataizi, Emel Sayın, Ferhan Şensoy, Yıldız Tilbe, Ayşen Gruda, Tarık Tarcan, Göksel Arsoy gibi sanatçılar da bulunuyor Listenin aralıksız kısmında bir diğer başlık ise “Azılının azılısının azılısı işkenceliler Futbolcu Oğuz Çetin, Fikri Sağlar, Halis Toprak, Fatma Girik, İlhan Cavcav, Özer Çiller ve merhum Osman Yağmurdereli de listede yer alan isimler arasında Listede 1343 ad yer alıyor Kenan Âlem, Çevik Bir, Tayyip Erdoğan, Abdullah Gül, Mesut Yılmaz gibi isimlerin bulunduğu listede bazı isimlerin yanına kaç diş kırdıkları da anekdot edilmiş Vefat işkencesine ve vahşetine katılan MIT’çi sanatçılar listesinde Şener Neşeli gibi bir komedi üstadı da bulunuyor Siyaset, politika, spor, meslek dünyası ve akademisyenlerin olduğu listede 1343 ad yer alıyor Erdoğan’a 20 milyar dolar, Baykal’a 100 milyon dolar Listede işaret ilginç isimler ve aldıkları ileri sürülen ücretler şöyle: Yekta Güngör Özden 30 katrilyon, Şenkal Atasagun 2 kentrilyon lira, Emre Taner 20 kentrilyon lira, Sönmez Köksal 100 milyon dolar, Tayyip Erdoğan 20 milyar dolar, Abdullah Gül 20 milyar dolar, Mesut Yılmaz 100 milyon dolar, Bülent Ecevit 100 milyon dolar, Deniz Baykal 100 milyon dolar, Rus erkek işkenceci Aleksandr Kalaşnikof 10 kentrilyon lira, Mehmet Ali Şahin 100 katrilyon lira, Abdüllatif Şener 100 katrilyon lira Fatih Ürek; “Ben ne anlarım kırbaçtan? Bana yönelik iddiaları öğrendiğimde evdeydim ve çok gülesim geldi İki gün şaşırdım ne oluyor diye? Gösterişli bir şekilde nasıl cefa yapıyormuşuz? Ben de merak ediyorum Benimle birlikte çoğu sanatçının adı geçiyor Bu rezillikten diğer bir şey değil Ressam arkadaşlarla toplu bir hareket yapılırsa ben de katılırım Bunlar düş mahsulü şeyler Buna devlet büyükleri bile fazla gülüyordur Ergenekon olayının daha ne olduğunu anlamış değilim Kavramak da istemiyorum Çünkü ne diyeceğimi de bilemiyorum Özetle abuk subuk sapan bir şey Ergenekon’da ismi geçenlerin hiçbirini tanımıyorum Benim ne işim olur o kadar şeylerle? Sahneme çıkar, insanları eğlendiririm Ne anlarım kırbaçtan Ayşen Gruda; “Benim gibi işkenceden nefret eden bir insana bunu yakıştırmaları fazla ayıp Benim böyle bir olaydan haberim bile yok Adımın iddianamede geçtiğini şu lahza sizden duyuyorum Benim Ergenekon’la ne ilişkim olabilir ancak? Ben mi işkenceciymişim? Ben mi? İşkenceci mi? Bu bir şaka herhalde Türkiye’nin çok sevdiği bir komedyen nasıl bir işkenceci olabilir? Bu olacak şey yok Sizce ben kime gaddarlık etmiş olabilirim? İşkenceden dehşet eden, özgürlükten yanlamasına olan bir insana bunu nasıl yakıştırabilirler? Ayıptır, ayıp Bundan Böyle “suyu çıktı diyelim ve kapatalım bu konuyu Ergenekon’la ilgili genelde fikrim olamıyor Kafam karmakarışık, anlayamıyorum Buralara dek gelen bir şeyle ilgili bir us olabilir mi? Ne fikrim olabilir? Bu değin suyu meydana çıkan bir şeyi ciddiye bile almıyorum Dinlemiyorum bile bundan böyle Çok ayıp Kadir İnanır; “Çılgın saçması bir şey Cumhuriyet gazetesinde meydana çıkan haberde duydum ve avukatım yoluyla yalanlama yolladık Çılgın saçması bir şey Herkese bok atıyorlar Önüne gelene çamur atıyorlar ve çılgın saçması bir şey olduğu için hiç ciddiye almıyorum Üstüne gidilecek resmi bir şey yok ortada Ben de birine bir çamur atayım, diğer bir gazetede çıksın bu da böyle bir şey Yineliyorum, deli saçması bir şey Hande Ataizi; “Benim ismim geçmiyor Hiç öyle bir şey hakında yorum yerine getirmek istemiyorum Ergenekon davasında benim ismim falan geçmiyor Böyle bir şey söz konusu olamaz Her Hâlükarda dalga geçiyorsunuz benim hiç alakam değil Saçma sapan bir şey, konuşmak istemiyorum Ayrıntılarıyla araştırmanızı yapın ondan daha sonra arayın Nuri Sesigüzel; “Ergenekon’la işim olmaz İsmimin geçtiğini gazetede okudum Ergenekon’la hiçbir şekilde işim olmaz Memleketini seven vergisini ödeyen, sözüne sadık birisiyim Devletle ilgili yok edici ve zarar verici bir şekilde hiç kimseyle tartışmadım, konuşmadım Bunlar hayal ürünü şeyler Devletle ilgili bir tek kötü bir telefon kaydımı bulsunlar her türlü cezaya razıyım Tüm bu olayların ortaya çıkmasında fayda var Yapanın yanına kalmaması lüzumlu Lale Mansur; “Adımın geçmesine hiçbir amaç veremiyorum Geçenlerde bir gazeteci arayıp “Ergenekon’a adınız karışmış dedi ve bu şekilde duydum Yurtdışındaydım Benim dışımda Şener Neşe Saçan, Zuhal Olcay, Fatih Ürek gibi isimler de varmış Buna hiçbir anlam veremedim Dahası bir işkenceci olarak adımız geçiyormuş Düşünce suçuyla ilgili DGM’ye gitmiştim bir defa, akıl suçu konusunda aktiftim, acaba bundan dolayı mı diye düşündüm ilk ilk kez ama bu da işkenceye girmez ama çoğunlukla Ergenekon olayı baştan sona gerçekte ülkede büyük adımlar atıldığını düşünüyorum Yıllardır Veli Ufak adını duyuyoruz ve başta birtakım tutuklanmalar oluyor öncelikle bir general içeride ve yargılanıyor Dokunulmazlığı olanlara dokunulmaya başlandı, bu açıdan bakarsak bence bu büyük bir adım Türkiye’de Ergenekon çok köklü, bir zamanlar kalma, insanların en ince ayrıntısına kadar kendi çıkarları için çalıştığı, sancak, milliyetçilik diyerek birtakım duyguları da sömürerek bazı işlerin yapıldığı bir yapılanma Umarım bu işin derinine giderler, umarım bu iş böyle yüzeyde kalmaz