Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Her Kapıyı Açan Sihirli Sözcük Nedir ?

Her Kapıyı Açan Sihirli Sözcük Nedir ?
0
115

iltasyazilim

FD Üye
Etkileşim
17
F-D Coin
58
Her kapıyı açan sihirli sözcük nedir

Fakir bir genci padişahın kızına kadar ulaştıran sihirli sözcük ne biliyor musunuz?

Fakir bir genç, padişahın kızına aşık olmuş Bu ümitsiz sevdasını gidip meşhur dervişine anlatarak yardım dilemiş Derviş: Evlâdım, şehrin girişinde tam yol ağzında otur, kim ne derse desin sadece ALLAHde diye cevap verdemiş

Fakir genç, denileni yapmış Günlerce, aylarca şehrin girişinde başka hiçbir kelime konuşmadan ALLAHdemiş Derviş, yiyeceğini, içeceğini her gün getiriyormuş Zamanla ALLAHdiyen genç halk arasında meşhur olmaya başlamış Nihayet bir gün padişah da genci merak etmiş Dervişten, genç hakkında bilgi istemiş

Derviş, gencin devrin büyüklerinden olduğunu söylemiş Padişah, kalkıp genci ziyarete gitmiş

Kimsin?

Derdin ne? Ne istersin?demiş ise de, genç, padişaha karşı da ALLAHdemekten vazgeçmemiş Başka tek kelime konuşmamış

Derviş akşam gencin yanına gelmiş Padişah sana Kızımı vereyimdiyene kadar, sen ondan sakın ola ki bir istekte bulunma!diye tembihte bulunmuş

Nihayet bir gün padişah gelip: Ne istiyorsun, istiyorsan seni kızımla evlendireyimdeyince, genç, dervişin şaşkın bakışları altında Yokdemiş Artık onu da istemiyorum

Ben başka birisinin hatrı için ALLAH dedim, ALLAH devrin padişahını ayağıma getirip, benim gibi miskin bir gence kendi kızını teklif ettirdi Eğer Onun hatırı için ALLAH deseydim kim bilir ne olurdu? Ben bundan böyle Ondan başkasını anmıyor, ondan başkasını istemiyorum

SİZ KİM İÇİN ALLAH DİYOR SUNUZ?

858,467Konular
981,167Mesajlar
29,536Kullanıcılar
uugar9990Son üye
Üst Alt