Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Her Lokmasını Büyük Bir Zevkle Yediğimiz, Ramazan Bayramı Sofrası Denince Akıllara Gelen Yemekler

Her Lokmasını Büyük Bir Zevkle Yediğimiz, Ramazan Bayramı Sofrası Denince Akıllara Gelen Yemekler
0
133

Garfield

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
42,750
Etkileşim
1
Puan
36
Yaş
46
F-D Coin
80
s-7be7de1a74dfe4a565babddd72809142124d9d25.jpg


Bayram demek; geniş sofralarda bol çeşitli, çok lezzetli aile yemekleri demek... Lakin kimi yemekler var ki bayram denince birinci o yemekler aklımıza gelir... Ramazan Bayramı'nın olmazsa olmazı yemeklerini ise büyük bir zevkle listeledik! 

Herkese şimdiden incecik yaprak sarması tadında bayramlar dileriz! ❤️


Bayram sarmasız olmaz! Şöyle incecik bol ekşili, zeytinyağlı bir yaprak sarması istisnasız bayram denince akla gelen birinci yemektir...




Onsuz bayram kahvaltıları eksik kalır... Mis üzere el açması bir su böreği midemize bayram geldiğini hatırlatır...



Bol cevizli, milyon katlı konut baklavası. Baklavasız bir Ramazan Bayramı hayal dahi edilemez...



Masada bin çeşit zeytinyağlı olmadan bayram gelmiş sayılmaz!



Anteplilerin en hoş yemeklerinden biri olan yuvalama, Ramazan Bayramı denince birden fazla insanın aklına gelen birinci yemektir...



Safiye ve Faik'ten çok çok daha yeterli bir ikili olan kuru fasulye ve pilav... Birtakım yörelerde bayramın olmazsa olmazı!



El açması baklava dedik, kadayıfı unutur muyuz! Bayram kadayıfsız olmaz...



Bayram kömbesi de Ramazan Bayramı'nın en kıymetli hamur işlerinden biri!



Osmaniye Metodu Bayram Kömbesi Tarifi 

Malzemeler:

  • 500 gr tereyağı

  • 2 su bardağı şeker

  • 1 su bardağı sıvı yağ

  • 2 su bardağı yoğurt

  • 2 su bardağı tahin

  • 1 tatlı kaşığı zencefil

  • 1 tatlı kaşığı tarçın

  • 2 tatlı kaşığı kömbe kokusu (Kömbe kokusu içerisinde muskat, tarçın, mahlep üzere farklı baharatların olduğu bir karışımdır, aktarlardan satın alabilirsiniz)

  • 2 paket vanilya

  • 2 paket kabartma tozu

  • Aldığı kadar un
Nasıl Yapılır?

1. Yağı eritin ve ılıtın.

2. Ilık yağın içine yoğurt, şeker, sıvı yağ, tahin ve baharatların hepsini katıp şeker içinde eriyinceye kadar karıştırın.

3. Akabinde unu, vanilya ve kabartma tozunu ekleyip orta sertlikte bir hamur elde edin.

4. Üzerini örtüp biraz dinlendirin.

5. 10 dk sonra yapmış olduğunuz hamurdan mandalina büyüklüğünde modüller koparıp yuvarlayın ve susama batırıp tepsiye dizin.

6. 170 derecede evvelce ısıtılmış fırında kızarana kadar denetimli pişirin.

Trakya'da revanisiz bayram eksik kalır derler...



Laz böreğini de unuttuk sanmayın!



Sizin bayramda olmazsa olmaz dediğiniz yemekler neler? Yorumlarda buluşalım! Öteki içeriklerimize de göz atabilirsiniz:


 

Similar threads

Tüm geleneklerimizi yaşatabileceğimiz, özel yemekler pişirebileceğimiz bayramlara... Kalabalık sofralar, aile buluşmaları ve konukları tek sözle anlatan, birçok manası içinde barındıran bayram... Bayram yemekleri; tabakta sunulanlar ve uğruna sofra kurulanlar olarak ikiye ayrılıyor...
Cevaplar
0
Görüntüleme
44
Sevgi ve müsamahanın ayı olan ramazan geldiği için konutlarda büyük bir heyecan ve telaş yaşanır. Ramazan iftar sofraları en hoş manasıyla herkes için birleştirici olmasıdır. 11 ayın sultanı Ramazan ayında tadına doyulmaz sofralar hazırlamak ister misiniz? Yasemin.com grubu olarak iftar sofrası...
Cevaplar
0
Görüntüleme
62
Sevgi ve hoşgörünün ayı olan ramazan geldiği için evlerde büyük bir heyecan ve telaş yaşanır. Ramazan iftar sofraları en güzel manasıyla herkes için birleştirici olmasıdır. 11 ayın sultanı Ramazan ayında tadına doyulmaz sofralar hazırlamak ister misiniz? Yasemin.com ekibi olarak iftar sofrası...
Cevaplar
0
Görüntüleme
70
1 Ezogelin Çorbası Genellikle kış günleri tercih edilse de Ramazan ayında hem midenizi yormayacak hem de alışık olduğumuz bir çorbadır Ezogelin 1 su bardağı kırmızı mercimek 1 tatlı kaşığı pirinç 1 tatlı kaşığı bulgur 2 çay kaşıgı pul biber 1 yemek kaşığı nane 3 diş sarımsak 1 orta boy soğan...
Cevaplar
0
Görüntüleme
90
Rakı mezeleri kültürümüzde çok ayrıdır. Rakı sofrası adabı diye bir şey vardır. Rakıyı diğer içkilerden ayıran en büyük şey yalnız başına ve mezesiz içilmediğidir, rakı sofrası kültürüyle diğerlerinden ayrılır. Buna bölgesel farklılıklar ve damak tadı da katılır. Aslında rakının yanına saatler...
Cevaplar
0
Görüntüleme
67
858,478Konular
981,309Mesajlar
29,569Kullanıcılar
allytrSon üye
Üst Alt