iltasyazilim
FD Üye
Her Menüye Yakışan Kolay Pişi Tarifi İçin Malzemeler
*12 su bardağı su
*12 su bardağı süt
*1 paket kuru maya
*1 5 yemek kaşığı tuz
*1 tatlı kaşığı şeker
*12 çay bardağının yarısı sıvı yağ
*Un
Her Menüye Yakışan Kolay Pişi Tarifi Yapılışı Merhaba herkese
Bu tarif bence ister kahvaltı, ister brunch ister, ister 5 çayı yada akşam yemeği Her şeye yakışıyor
Bir eşitim kolay ama doyurucu, lezzetli yanında da buz gibi bir ayran yada içimizi ısıtacak bir çayla eşitim kolay ama doyurucu lezzetli yanında da buz gibi bir ayran ya da içimizi ısıtacak bir çayla enfes oluyor Artık tarife geçelim
Su ve süt karıştırılıp parmak yakmayacak kadar ılık olana kadar ısıtılır
Geniş bir leğene şeker ve mama koyulup sütlüsü dökülür 5 dk fermente olması beklenir Ardından ağ,tuz,un eklenir Unu kontrollü kullanalım kulak memesi tabiri tam bu tarifin kıvamına uygun
Sonra mayalanması için üzeri kapatılıp yarım saat beklenir Üzerini hiç açmayın yarım saat
Mayalanan hamurdan mandalina kadar bezeler alınır ve avcumuzla bastırarak açılır Ortasına büyük bir delik açıp içi az yağlı sıcak tavaya koyulur Yağı çok olmasın ama iki kaşık kadarda az olmasın
Çok harlı olmasın ocağınız dibi kararır yanar orta derecede ters düz pişirelim
Piştikten 15 dk sonra doyamayacaksınız
Afiyet olsun
*
*12 su bardağı su
*12 su bardağı süt
*1 paket kuru maya
*1 5 yemek kaşığı tuz
*1 tatlı kaşığı şeker
*12 çay bardağının yarısı sıvı yağ
*Un
Her Menüye Yakışan Kolay Pişi Tarifi Yapılışı Merhaba herkese
Bu tarif bence ister kahvaltı, ister brunch ister, ister 5 çayı yada akşam yemeği Her şeye yakışıyor
Bir eşitim kolay ama doyurucu, lezzetli yanında da buz gibi bir ayran yada içimizi ısıtacak bir çayla eşitim kolay ama doyurucu lezzetli yanında da buz gibi bir ayran ya da içimizi ısıtacak bir çayla enfes oluyor Artık tarife geçelim
Su ve süt karıştırılıp parmak yakmayacak kadar ılık olana kadar ısıtılır
Geniş bir leğene şeker ve mama koyulup sütlüsü dökülür 5 dk fermente olması beklenir Ardından ağ,tuz,un eklenir Unu kontrollü kullanalım kulak memesi tabiri tam bu tarifin kıvamına uygun
Sonra mayalanması için üzeri kapatılıp yarım saat beklenir Üzerini hiç açmayın yarım saat
Mayalanan hamurdan mandalina kadar bezeler alınır ve avcumuzla bastırarak açılır Ortasına büyük bir delik açıp içi az yağlı sıcak tavaya koyulur Yağı çok olmasın ama iki kaşık kadarda az olmasın
Çok harlı olmasın ocağınız dibi kararır yanar orta derecede ters düz pişirelim
Piştikten 15 dk sonra doyamayacaksınız
Afiyet olsun
*