Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Her mümine şefaat vardır

Her mümine şefaat vardır

iltasyazilim

FD Üye
Etkileşim
17
F-D Coin
58
Sual: Peygamberimizin kızına, (Âhirette sana gelecek azabı benim kurtarma yetkim yok) demiş Peygamberimizin şefaat yetkisi yok mudur?

CEVAP

Elbette, vardır Burada bildirilen şey, (İmanı olmayana peygamber de şefaat edemez) demektir Bu genel bir kaidedir Hazreti Fatıma’nın şahsı için değildir Yine Resulullah efendimiz, (Allahümme yâ mukallibel kulûb, sebbit kalbî, ala dînik) duasını okuyunca, Eshabı kiram, (Ya Resulallah, sen de, dönmekten korkuyor musun?) dediklerinde, (Mekri ilahiden kurtulmak için, kim bana teminat güvence, garanti verebilir ki?) buyurdu (Levhilmahfuz ve Ümmülkitab risalesi)

Bu dua, (Ey büyük Allah’ım! Kalbleri iyiden kötüye, kötüden iyiye çeviren, ancak sensin Kalbimi, dininde sabit kıl, yani dininden döndürme, ayırma!) demektir Kendisi için böyle buyurunca, hepsi cennetlik olan Eshabı ve yakınları için de, aynı şeyi söylemesi normal değil mi? Bu hadisi şerif, (Rabbimin lütfu olmadıkça, ben kendi yakınlarıma da şefaat edemem, ancak Rabbimin bana vereceği yetkiye dayanarak şefaat ederim) demektir İki âyeti kerime meali:

(Allah’ın izni olmadan kim şefaat edebilir?) Bekara 255

(Bütün şefaatler, Allah’ın iznine bağlıdır) Zümer 44

Burada açıkça şefaatin olacağı, ama bunun Allah’ın iznine bağlı olacağı bildiriliyor Peygamber efendimiz, Allahü teâlâdan izin aldıktan sonra, yakınlarına ve imanı olan herkese şefaat edecektir Bir hadisi şerifte de, (İmanla ölen herkese şefaat edeceğim) buyuruldu (Buharî)

Tevbe edilen günahlar

Sual: Tevbe edilen günahlar bir daha işlenmezse affoluyormuş Peki, bu affolan günahları âhirette herkes görecek mi?

CEVAP

Hiç kimse göremediği gibi, kendisi de bilemeyecektir Bir hadisi şerif şöyledir: (Kul tevbe edince, Allahü teâlâ, onun günahlarını hafaza meleklerine unutturur Keza bunu onun uzuvlarına ve bilen herkese unutturur Böylece, âhirette günahlarına şahitlik edecek kimse kalmaz) İbni Asakir

Unutmamak için

Sual: Bir şeyi unutmayıp hatırlamak için saati sağ kola takmanın mahzuru olur mu?

CEVAP

Hiç mahzuru olmaz, iyi olur Peygamber efendimizin de, bir şeyi unutmamak için, parmak veya yüzüğüne ip bağladığı, hadisi şerifle bildirilmiştir (Hâkim)

858,496Konular
981,668Mesajlar
29,741Kullanıcılar
babanız61Son üye
Üst Alt