iltasyazilim
FD Üye
Her Öğüne Krep Tarifi İçin Malzemeler
*2 yumurta
*2 su bardağı un
*1 su bardağı su
*1 su bardağı süt
*1 çay kaşığı tuz
*1 tatlı kaşığından az sıvı yağ
Her Öğüne Krep Tarifi Yapılışı Merhabalar ?
Bugün her öğüne uygulayabileceğiniz pratik ve bir o kadar da lezzetli krep tarifimizle karşınızdayız Yeterince acıktıysak başlıyoruz??
1
*Tüm malzemelerimizi küçük bir yoğurma kabının içine alalım ve çırpıcı yardımıyla pütür kalmayana dek karıştıralım
*Bir hamur kıvamı elde ettiğinizde fotoğraftaki gibi kabarcıklar olmasına dikkat edin
*Bu kabarcıklar aslında hamurunuzun tam olduğunu size haber veriyor
*Tavamıza yağımızı koyup, yağı tavanın her yerinde iyice gezdirelim
*Bir kepçe yardımıyla krep hamurumuzdan alıp, kızgın tavamıza koyalım ve hamurun tavanın her yerine eşit şekilde dağıldığından emin olalım
*Krep hamurumuz uçlarından hafif kalkmaya başladığında spatula yardımıyla hamuru ters çevirip, diğer tarafını da altın sarısı olana kadar pişirelim
*Eğer kahvaltı için yapacaksanız ve sabah hamur hazırlamak çok zor geliyorsa akşamdan da yapıp, üstünü streçle kapatıp, buzdolabında saklayabilirsiniz
*Yalnız sabah yaparken tekrar güzelce karıştırmalısınız ki pütürsüz bir hamurunuz olsun*?
*Bu tarifimizi içine mantarlı, ıspanaklı, domatesli vb gibi soslar yaparak da diğer öğünlere uygulayıp, kullanabilirsiniz
*Herkese şimdiden afiyet olsun, keyifli sofralar ???
*2 yumurta
*2 su bardağı un
*1 su bardağı su
*1 su bardağı süt
*1 çay kaşığı tuz
*1 tatlı kaşığından az sıvı yağ
Her Öğüne Krep Tarifi Yapılışı Merhabalar ?
Bugün her öğüne uygulayabileceğiniz pratik ve bir o kadar da lezzetli krep tarifimizle karşınızdayız Yeterince acıktıysak başlıyoruz??
1
*Tüm malzemelerimizi küçük bir yoğurma kabının içine alalım ve çırpıcı yardımıyla pütür kalmayana dek karıştıralım
*Bir hamur kıvamı elde ettiğinizde fotoğraftaki gibi kabarcıklar olmasına dikkat edin
*Bu kabarcıklar aslında hamurunuzun tam olduğunu size haber veriyor
*Tavamıza yağımızı koyup, yağı tavanın her yerinde iyice gezdirelim
*Bir kepçe yardımıyla krep hamurumuzdan alıp, kızgın tavamıza koyalım ve hamurun tavanın her yerine eşit şekilde dağıldığından emin olalım
*Krep hamurumuz uçlarından hafif kalkmaya başladığında spatula yardımıyla hamuru ters çevirip, diğer tarafını da altın sarısı olana kadar pişirelim
*Eğer kahvaltı için yapacaksanız ve sabah hamur hazırlamak çok zor geliyorsa akşamdan da yapıp, üstünü streçle kapatıp, buzdolabında saklayabilirsiniz
*Yalnız sabah yaparken tekrar güzelce karıştırmalısınız ki pütürsüz bir hamurunuz olsun*?
*Bu tarifimizi içine mantarlı, ıspanaklı, domatesli vb gibi soslar yaparak da diğer öğünlere uygulayıp, kullanabilirsiniz
*Herkese şimdiden afiyet olsun, keyifli sofralar ???
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.