Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Her Ramazan Gecesi Kılınan Namazların Faziletleri

Her Ramazan Gecesi Kılınan Namazların Faziletleri
0
81

ahmet0135

FD Üye
Etkileşim
86
F-D Coin
0
Her Ramazan Gecesi Kılınan Namazların Faziletleri ramazanda kılınan namazlar eğla suresi ramazanın her gecesine ayrı namaz eğla süresi ramazan ayında kılınan namazlar 11 ayın sultanı Kutsal Ramazan ayına girmiş bulunuyoruzRamazan baştan başa her gece kılınan namazın ayrı bir sevabı, fazileti var kızlarBuyrun Her Ramazan Gecesi Kılınan Namazların Faziletleriherramazangecesikilinannamazlarinfaziletleri5c544e91266begifalt :tik: :tik: :tik: Otuz Ramazan Gecesi Namazı Bu Ramazan ayının her gecesinde kılınan namazdır Zuhru'l Abidin'de bildirilmiştir ki, Ebu Hureyre söylenti eder; Peygamberimiz sav şöyle buyurmuştur: Bir kimse Ramazan ayında her gece namaz kılsa, bu iki rekat namazın her rekatında bir fatiha ve üç ihlas okursa, Hak Teala onun her rekatına karşılık yüzbin melek gönderir O kimsenin yazılmış günahlarını mahv edip yerine haseneler kâğıda dökmek ve cennette derecelerini yüceltmek için bununla birlikte o kişiye 70 esir azad eylemiş sevabı yazılırx BİRİNCİ GECE İbni Abbas (ra) söylenti eder ama, Hz Rasulüllah efendimiz buyurmuşlar oysa: Ramazan ayının ilk gecesinde bir kimse iki rekat namaz kılsa, her rekatında Kadir suresini okursa Adalet Teala o kimseye üç iyilik verir 1 Bu ay içindeki orucu ve namazı ona kolaylaştırır 2 Bu ay orucunu ve namazını kabul eder 3 Gelecek yıla kadar fakirlikten belirli kılar İKİNCİ GECE İbni Ömer (ra) söylenti ediyor: Bu gece bir kimse bir Fatiha ve dört kere Felak, Nas okumak suretiyle iki rekat namaz kılsa o yıl içinde ettiği muameleden ziyan görmez, imansız kalmak tehlikesinden belirlenmiş olur, ahirette iki iyilik bulur: 1 Cehennemden kurtulur 2 Cennette felah bulur ÜÇÜNCÜ GECE Rivayetçiler Ömer ve Said (ra): Bu gece, gecenin sonunda bir Fatiha, beş Kevser ve beş İhlas sureleri ile iki rekat namaz kılan kişi ahirette Ebu Bekir (ra)'ın elinden bir kase şarab içer ki katiyen susama görmez DÖRDÜNCÜ GECE Ebu'd Derda (ra) : Bu gece bir fatiha ve dört defa Asrsuresini okuyarak altı rekat namaz kılan birey beş türlü iyilik bulur 1 Müslüman olarak dirilir 2 Mezar sualine ihlas suresi okur gibi cevap verir 3 Müslüman olarak ölür 4 Yüzü ayın ondördü gibi olur 5 Sırat köprüsünü şimşek gibi geçer Ebu Bekir (ra) cennetle müjdeler BEŞİNCİ GECE Rivayetçisi İbni Abbas'tır: Bu gece 4 rekat namaz kılan birey, birinci rekatta 1 Fatiha ve Tekasür, ikinci rekatta 1 Fatiha ve 1 Asr, üçüncü rekatta 1 Fatiha ve 1 Maun, dördüncü rekatta 1 fatiha ve 3 İhlas okursa, o kimse mezar azabı görmez Yargı Teala onun defterinden günahını kazır, yerine yüce itaatler yazar ALTINCI GECE İbni Mesut söylenti eder: Bir kimse 1 Fatiha ve ayetel kürsi ile üstelik şehidellahu ennehuayeti kerimesini hesapsız okuyarak iki rekat namaz kılsa, Hak Teala Hz o kuluna: Ey kulum, bu namaz ile bütün günahlarını bağışladım Artık bunun gibi güzel amellere başla, er gibi ol Hoş işlerden yüz çevirmeYEDİNCİ GECE Ebu Hureyre (ra) rivayet eder: Bir kimse gecenin yarısında 4 rekat namaz kılsa her rekatında 1 fatiha, 10 ihlas, 10 felak, Nas okursa, Hak Teala meleklere: Görün bu kulumu ki tatlı uykusunu terk edip benim rızamı ister O halde siz şahidim olun ki ben bu kulumun günahlarını bağışlayıp cennete girmesini emrederim SEKİZİNCİ GECE Hz Ali (ra) söylenti eder: Bu gece 1 Fatiha, 1 İhlas ve birer felak, nas okuyarak iki rekat namaz kılan kimseye 7 cehennemin kapısı kapanır 3 cennetin kapısı açılır DOKUZUNCU GECE İbni Mesud (ra) söylenti eder: Bu gece 1 Fatiha, 10 İhlas ve beşer tane Felak, Nas ile bir kimse 12 rekat namaz kılsa 10 türlü haceti kabul olunur ve kıyamette yüzü ayın ondördü hali gibi nurlanır ONUNCU GECE Ebu Hureyre (ra) rivayet eder: Bu gece bir kimse dört rekat namaz kılsa 1 rekatta 1 fatiha, Ayete'l Kürsi, Şehidellahü, ve Duha'yı birer kere okursa, 2 rekatta 1 Fatiha, 1 Eğla suresi ve Ğaşiye suresini, 3 rekatta 1 Fatiha ve Duha yı, 4 rekatta 1 Fatiha ve 1 İnşirah surelerini okursa Yargı Teala o kulun namazını kabul eder ve ölüm meleğine emir verir: Ben bu kulumu benim şiddetimden ve mezar azabından emin kıldım ONUNCU GECE Bu gece bir kimse dört rekat namaz kılsa 1 rekatte 1 Fatiha Ayete'lKürsi,Şehilellahü, ve Vezzuhayı birer defa okursa 2 rekatte 1 Fatiha 1 Eğla suresi ve Ğaşiye suresini, 3 rekatte 1 Fatiha ve Vezzuhayı, 4 rekatte 1 Fatiha ve 1 Cefa neşrahleke'yi okursa Hak Teala o kulun namazını kabul eder e vefat meleğine dikte verir : '' Ben bu kulumu kabir azbından ve benim şiddettimden emin kıldım''  

858,496Konular
981,671Mesajlar
29,757Kullanıcılar
firat118Son üye
Üst Alt