Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Her şey onun (s.a.v) hürmetine

Her şey onun (s.a.v) hürmetine
0
133

iltasyazilim

FD Üye
Etkileşim
17
F-D Coin
19
Yüce Allah, buyurur ki:

Resûlüm Muhammed! Biz seni ancak alemlere bir rahmet olarak gönderdik(1)

Sevgili Peygamberimiz (sav) anlatıyor:

Allahu Tealal, yasak ağaçtan yediğinden dolayı Âdemi Cennet'ten dünyaya indirdiği zaman, Adem (as) kusurunu anladı, affı için ağladı ve:

Ya Rabbi! Beni Habibinsevgilin Muhammed hatırına affeyleDiye yalvardı Allahu Teala:

Ey Adem, sen benim habibim Muhammed'i nereden tanıyorsun?diye sordu Haz Adem:

Ya Rabbi! Sen beni Cennet'e yerleştirdiğin zaman Cennet'in her yerinde, Arş'ın üzerinde Lâ ilâhe illallah Muhammedu'rrasulullahyazısını gördüm İsmi senin isminle birlikte zikredilen ve her yere nakşedilen bu zatın senin katında çok kıymetli ve sevgili birisi olduğunu anladım O sevgili kulunun hatırına beni affetmeni istiyorumdedi Allahu Teala:

Ey Adem, doğru söyledin; o, bana halkın en sevimlisidir O senin evlatlarından birisidir Peygamberlerin sonuncusudur Eğer onu yaratmasaydım seni de yaratmazdım Seni onun hatırına affettimbuyurdu (2)

(1) Enbiyâ sûresi, 107âyet
(2) Hakim, Müstedrek, II,615; Beyhaki, Delailü'nNübüvve, V,488, Tabarani, esSağir,II,8283

dahası için Linkleri sadece kayıtlı üyelerimiz görebilirForumTR üyesi olmak için tıklayınız adresine gitmeniz yeterli

858,506Konular
983,055Mesajlar
33,112Kullanıcılar
fekaSon üye
Üst Alt