Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Herkes Okusun 01.10.2010

Herkes Okusun 01.10.2010
0
100

iltasyazilim

FD Üye
Etkileşim
17
F-D Coin
14
Hayırlı Günler; Sayın Gençler, Çoçuklar, Yetişkinler

İlk Önce Çok ÖnemliBir Konudan Bahsedeciğimi Vurgularım
Lütfen Yazı Sıkıcı Diyip Çıkmayın Hepsini Okumaya Özen Gösterin!

Dünyayı İlgilendiren Sorunlar

Son zamanlarda özellikle gençlerde ve çocuklarda görülen bir huzursuzluk varBilmiyorum sizde böyle huzursuzmusunuz eğer huzursuzsanız can kulağıyla mı dinlersiniz on kulakla mı dinlersiniz bilemem ama iyi dinleyinizBu huzursuzluk niye sorusunu kendinize sormalısınızÇoğunuz şuan konudan çıkacak veya bu yazıyı görünce devamını okuyacak inşallah devamını okuyanlardan olursunuzEğer bu soruyu bir kere kendinize sormayı denediyseniz genellikle cevap alamazsınız veya bu kadar büyük huzursuzluğa huzursuzluk bile sayılmayacak şeyleri bahane edersinizBelki şuan içinizde ben gayet huzurluyum diyenler olabilir eğer gerçek huzursa Allah devam ettirsin yok sahte huzursa Allah Korusun diyelim lakin devamlı olmayan huzura huzur denmez bir anlık mutluluk denirEğer mutluluk değiniz şey ara sıra bazı şeylerden dolayı oluyorsa bu zaten anlık mutluluktan öteye yani huzura kavuşmanızı sağlayamazİşte bunun sebebi insanların artık dinlerini hiçe sayıp yasaklanmış tüm davranışları yapması sebebiyle bu huzursuzluk ortaya çıkarSon zamanlarda dünya öle bi hal almış ki medyada kan,gözyaşı,şehit,bombalı saldırı,ABD,fuuş,uyuşturucudan başka bi başlık göremiyoruzBurada konu dışına çıkıp medyayı tartışmak istemiyorum kaldığımız yerden devam edelimİşte Allahu Teala'nın kesinlikle yasak kıldığı şeyler artık günlük haber olacak kadar çığrından çıkmıştırİşte insanların tüm zevkleri tatması ve bundan başka hiçbirşeyin ona mutluluk veremeyiciği kanısıyla bu olaylar ve intiharlar ortaya çıkmıştırAllah'ın tabiki yasak kıldığı şeylerin bir sebebi vardırİnsanlar bunları bilmeden dinlerini boşverip Şeytanın ve nefsinin emirlerine uyup tüm pisliklere bulaşması dolayısıyla bu huzursuzluk vardırSiz haşa ben elimi bile sürmem desenizde bu olaylar artık tüm halkın kapısına dayanmıştırDinine sıkı bağlanıp hayatını dininin çerçevesinde yaşamak zaten Allah'ın izniyle bizi cennete kavuştururAllah inşallah bizleride bu kullarından ederŞimdi devam edelimİşte bu pisliklerden kurtulmanın tek yolu dininize bağlanmaktır ve Allah'tan başka kimseden medet ummamaktırİşte kurtuluşun yolu budurEğer böyle işlere bulaşmamışsanız kendinizi ve ailenizi korumaya ilgi ve itina gösterinizİşte bu olayların 20yy'da baş göstermesiyle tüm dünya halkında böyle bir umarsamazlık ve huzursuzluk vardırArtık 7'den 70 e tüm çocuklar ve gençler birbirine şiddet uyguladığını ve bundan mutluluk duyduğunu görürsünüzFakat o mutluluk o gençlerin değil nefislerinin ve şeytanın mutluluğudurİnsanların birbirine kötü davranması haram olmakla beraber dinimizde affedilmeyen tek suça yani Kul Hakkı'na neden olurBu nedenle birbirimizi özellikle dostlarımızı bizi sevenleri kırmamaya gayret edelim en büyük kul hakkı sizi sevenlere yaptığınız kul hakkıdırBu sözden sakın tanımadıklarımıza kötü davranırsak bişe olmaz kanısına kapılmayınSizi sevenleri kırmak hem dostluğunuzu yok eder hemde kul hakkına sokar bu nedenle daha kötü sonuçlara yol açarDünyaya bir baktığımızda insanların geçmişten ders almak yerine geçmişe döndüğünü kendi tanrılarını yaratıp kendi dinlerini ortaya koyduğunu görüyoruzBunun dışında Hristanyanlığın Müslümanlıktan sonra haram olması gibi Hristiyanlığın da gerçekliğinden dışına çıktığını suç oranlarının en fazla olan ülkelerin Hristayan ülkeleri olduğunu görüyoruzFakat bu yazıyı okuyan yüzler türk vatandaşı şimdi dikkatle dinleyin Eğer dini bir çevrede büyüyüp dininizi yaşamazsanız vebaliniz büyük olur
Aslında biz müslümanların dinimizi en güzel şekilde yaşayıp etrafımıza yaymamız gerekirAmma velakin bunun tersine artık dinimizi güzel şekilde yaşamak bile bir çile ve haşaeziklik gibi görülmeye başlandıEskiyle şimdiyi kıyasladığımızda Dünyada Müslamanlığın ağır bastığı dönemlerde suç oranın ne kadar düşük olduğunu kanıtlayan bilgiler varVe son zamanlarda gençlere marifet olarak aşılanan sigarayı yazağımÖzellikle lise çağındaki gençlerde tenefüslerde dışarı kaçarak sigara içmek (bazı okulların bahçelerindede içiliyor) adam olmanın başlangıcı gibi gösterilmiştirGençler Sigaranın HARAMolduğunu bilmiyorsanız artık öğrendinizİnsanın bile bile kendisine ve çevresine zarar veren tüm gıda ve ürünlerin haram olduğunu hatırlatıyorumALLAH AKIL FİKİR VERSİN İNŞALLAHdiyerek ibadet kısmına geçiyorumGençler ibadetler insanı kötü alışkanlıklardan tamamiyle uzak tuttuğu gibi ahiret hayatında hesap gününde ağzımızı açabilmemizi sağlıyorEn basitinden 5 vakit namaz kılmak o kadarda zor birşey değildirHadi 5 vakit kılamıyorsunuz sabah namazlarını kılın sabah namazları çok önemlidir2 Sünnet 2 Farz4 rekat çok geliyorsa sadece farzını kılın o da sevaptırSünnetlerde Peygamber Efendimiz (SAV) karşı bir sorumluluğumuzdurİnşallah sonradan 5 vakitide kılarsınızÇoğunuz mübarek Ramazan Ayı'nda oruçlarını tutuyordur allah kabul etsinTutmayanlar için de Allah Nasip Etsindiyorum ve en azından 1 hafta tutmalarını istiyorumVücuda ve bağışıklığada yararlılığı varŞimdi Zevk konusuna geçelimİnsanların tüm zevkleri tadıp haramlara el sürdüğü için huzursuzluk olduğunu söylemiştimZevk kelimesi size tatlı gelebilir ama bazı zevkler vardır ki onlara Şeytan Ve Nefis el sürmüştürBu Zevkleri hatırlatmama gerek var mı bilmiyorumBelki etkilenen ve merak eden olabilir diye yazmıyorum siz araştırırsınız İnşallahFazla yemek yemenin de caiz olduğunu ve vücuda zarar verdiğini hatırlatarak bu konuyuda Kapatıyorum

Türkiyeyi İlgilendiren Sorunlar

Sayın Okurlar;

Türkiyenin Müslümanlığı temsil eden en önemli ülkelerden biri olduğuna değinerek giriş yapıyorumTürkiyenin son zamanlarda Dünya çapında adını yükseltmesi ve yeniden Dünyada söz sahibi bir ülke olmasını istemeyen tabiki bir çok ülke varBu aralar ülkemizde türk'le kürdün zıt iki kutup gibi gösterildiğini net bir şekilde görüyoruzTürkiye ne kadar büyürse ülkede sorunlar o kadar artıyorBu bize normalmiş gibi gösterilmeye çalışılsa da bazı şeylere kafa yorarsak şaşırtıcı bilgiler ortaya çıkıyorTürkiye'nin Filistin'e gönderdiği yardımların ulaşmamasını isteyen İsrail'in asıl amacının türkleri öldürmekten çok daha farklı olduğunu anlıyoruzİsrail Türkiyenin gönderdiği yardımları durdurarak sanki Türkiye'nin kardeş ve komşu ülkelerini önemsemediği kendi çıkarları uğruna ilerlediği aşılanmaya çalışıldıPlan aynen şuydu:İsrail yardımları geri göndererek dünya kamuoyuna kendisini unutturup Türkiye'yi yardım yapmamış durumuna sokmaktıFakat yardımsever ve gözü pek insanlarımız Allah Rahmet Etsingeri dönmeyeceklerini sert şekilde ifade edince panikleyen adi israil askerleri yardımseverleri şehit ettiBu unutulmayacak bir olaydıSanki planlanan buymuş gibi göstererek bazı şeyleri ört pas etmeye çalıştılarFakat ben size işin gözüken taranı söylüyorumBu benim fikrimdirBana göre olaylar böyle gelişmiştirŞimdi türk halkının göremediği(KürtErmeni ve benzeri uluslarda TÜRK HALKIDIR)gerçeği söylüyorumI Dünya Savaşının Sonlarına dönelimÜlkede Karışıklık Has Safada Haberleşme Kaynağı Yok Halk Ne Yapacağını Bilmez Halde bi de şimdiye dönelim haberleşme var halk bölünmüş gibi gösteriliyorBuna inanlar kendini ayırıyorYine itilaf devletlerinin I Dünya Savaşında yaptığı gibi şimdi de halkı bölerek içten çökertmeye ortaya güçsüz ve çökmüş bir devlet koyup savaşma fikrindeKürtler Ve Türkler Şuan Bu Oyunun içinde olan taraflarBir konuya değinmek istiyorum Türk demek Türkiye devletinde yaşayanlar demek eski adı osmanlıydı yeni adı türkiye oldu ben kürdüm ben ermeniyim ben orjinal türküm demek son derece yanlıştır ve başka devletlerin oyununa gelmektirkürtçe konuşmada bence hiçbir sorun yok fakat bunun ana dil veya 2 dil gibi görülmesi söz konusu bile değildirMesala lazlar lazca konuşuyorlar ama lazca ne ana dil nede 2 dil buda böyledir fakat bazı devletlerin komplo kaynağı görerek kullanması sonucunda devlet bazı kararlar aldıKısmende olsa telafi oldu denebilirKürt kardeşlerimde Laz kardeşlerimde kürtçe veya lazca konuşabilir fakat ana dilleri olan Türkçeyi de kabul etmeleri lazım aksi takdir soylarını reddetmiş olurlarEskiden ırakta yaşayan vatandaşta osmanlıca konuşuyordu afrikada olandaHerkes kendi arasında istediği dili konuşabilir fakat anadili olmadıkça o ülke ülke DEĞİLDİRKimse şivesi geleneği göreneği yüzünden ayrı bir ülke olmak istemez Başka ülkelerin oyununa gelen kardeşlerimizi uyarmışımdır İNŞALLAHSizden gibi görünenlerde sizden olmayabilir

UMARIM FAYDAM OLMUŞTURALLAH'A EMANET OLUN

Her türlü soru,görüş ve itirazlarınız için Linkleri sadece kayıtlı üyelerimiz görebilirForumTR üyesi olmak için tıklayınız

858,500Konular
982,373Mesajlar
32,973Kullanıcılar
Üst Alt