iltasyazilim
FD Üye
Herse (Bayburtlular İyi Bilir) Tarifi İçin Malzemeler
*3 adet hindi budu
*4 bardak yarma (gendime)
*10 *bardak su (gerekirse ilave edebilirsiniz)
*Tere yağı
*Tuz
Herse (Bayburtlular İyi Bilir) Tarifi Yapılışı
Hindileri ve yarmayı tuzu atıp düdüklüde iyice pişiriyoruz (dikkat edin dibi tutabilir uzun süre piştiği için kısık ateşte pişirin) öyle pişmeli ki hindilerin kemikleri kendiliğinden ayrılmalı, piştikten sonra kemikleri alıyoruz ,içinden ve büyük tahta kaşığın sırt kısmıyla yarım saat falan hızlıca eze eze çırpıyoruz, ta ki hindiler tel tel olup yarmalar iyice ezilene kadar hazır olunca servis yapıyoruz ,üstüne bolca tereyağı gezdiriyoruz ,afiyet olsun, denemenizi tavsiye ederim ,harika bir lezzet
*3 adet hindi budu
*4 bardak yarma (gendime)
*10 *bardak su (gerekirse ilave edebilirsiniz)
*Tere yağı
*Tuz
Herse (Bayburtlular İyi Bilir) Tarifi Yapılışı
Hindileri ve yarmayı tuzu atıp düdüklüde iyice pişiriyoruz (dikkat edin dibi tutabilir uzun süre piştiği için kısık ateşte pişirin) öyle pişmeli ki hindilerin kemikleri kendiliğinden ayrılmalı, piştikten sonra kemikleri alıyoruz ,içinden ve büyük tahta kaşığın sırt kısmıyla yarım saat falan hızlıca eze eze çırpıyoruz, ta ki hindiler tel tel olup yarmalar iyice ezilene kadar hazır olunca servis yapıyoruz ,üstüne bolca tereyağı gezdiriyoruz ,afiyet olsun, denemenizi tavsiye ederim ,harika bir lezzet