Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Hesabınızda 1 Lira Bile Kalmasın

Hesabınızda 1 Lira Bile Kalmasın
0
50

nicebayan

FD Üye
Etkileşim
2
Web sitesi
nicebayan.com
F-D Coin
90
Banka hesabınızda 1 lira bile kalmasın

Hesap işletim ücreti ile vatandaşı mağdur eden bankalar, kullanılmayan bir kuruşluk hesap için zeka tüketiciye yüklü miktarda borç çıkarıyor İki yıl önce bankadaki hesabında 1 TL olan bir yurttaş herhangi bir operasyon yapmasa deha cebinden 150 liranın üstünde para ödeyebiliyor

Ağustos 2007'de hesabını kapatan bir çalışana 2,5 sene sonra 168,8 lira fatura gönderildi Bu yönde çok sayıda şikâyet aldıklarını gösteren Tüketiciler Birliği Başkanı Nazım Kaya, Yapılan bir suçtur Muhakkak çıkarılan faturayı ödemeyinuyarısında bulundu

Meslek değişikliği sebebiyle bankadaki hesabını kapatmak için başvuruda bulunduğunu aktaran FA, başından geçenleri şu sözlerle özetliyor: 45 lira borcum olduğunu söylediler Ben de gidip yatırdım ve bana hesabımı kapattıklarını ilettiler Aradan iki yıl beş ay geçti ve bana 168,8 TL borcum olduğunu aktardılar Bankaya gittiğimde ise hesabımı kapatmamı istememe karşın 1 TL borcum kaldığını öğrendim Kalan miktarı iki yıldır bana söyleyemeyen banka borç miktarı artınca beni aradı Oysa telefon numaram iki yıldır aynı

Son günlerde bu yönde çok sayıda şikâyet aldıklarını belirten Tüketiciler Birliği Başkanı Nazım Kaya ise vatandaşı hesabını kapatırken 1 kuruş dahi kalıp kalmadığına uyarı etmesi yönünde uyarıyor Bankaların bu tutumunun yanlış olduğuna uyarı çeken Kaya, Yapılan bir suçtur Muhakkak çıkarılan faturayı ödemeyinuyarısında bulunuyor Yıllık hesap işletim ücretinde bankalar bambaşka tarife uyguluyor Sıradan sayı ise 4050 TL civarında değişiyor On yıla değin çalıştırılmayan hesaplar Merkez Bankası'na devrediliyor Eylül 2008'den itibaren gerçek sektöre kredi musluklarını kısan bankalar son dönemde rotayı kişisel kredilere çevirdi Tüketiciler Birliği Başkanı Kaya'nın verdiği bilgilere tarafından bankalar kredi aidatından 1,2 milyar lira, hesap işletim ücretinden 1,5 milyar TL kâr elde etti

Hesap işletim ücretinin üç, altı ay ya da bir yıllık periyotlarda alındığını dile getiren Tüketiciler Birliği Başkanı Kaya, son iki yıldır bankaların bu kalemi yeni gelir kapısı olarak gördüğüne dikkat çekiyor Bir kuruşluk hesap için iki sene içerisinde 100 TL'ye kadar borç çıkarılabildiği uyarısında bulunuyor Yapılanların vatandaşı mağdur durumda bıraktığını dile getiren Kaya, Tüketiciye bilgi verilmeden sözleşmeye konulsa dahi para alınamaz Bu parayı elde etmek suçtur Alıcı bu bedeli ödemek zorunda yok Bankaya gidip itirazda bulunmalıtavsiyesini yapıyor

(Zaman) *

858,498Konular
982,060Mesajlar
30,045Kullanıcılar
kaosemre09Son üye
Üst Alt