Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Hibeş nedir? Evde hibeş nasıl yapılır? Püf noktaları nelerdir?

Hibeş nedir? Evde hibeş nasıl yapılır? Püf noktaları nelerdir?
0
41

morfeus

FD Üye
Katılım
Kas 12, 2021
Mesajlar
3
Etkileşim
4
Puan
38
Yaş
46
Konum
Rusya
F-D Coin
139
hibes_nedir_evde_hibes_nasil_yapilir_puf_noktalari_nelerdir_1577527763_7559.jpg

Az bilinen aparatiflerden olan hibeşi evinizde kolaylıkla yapabilirsiniz. Yemeklerin yanından servis edebileceğiniz lezzetli bir sos tarifi arıyorsanız bu tarif tam size göre. İşte sizlere hem kahvaltılarda ekmeğe sürerek hem de et yemeklerinin yanında servis edebileceğiniz hibeş tarifi::

Hibeş, Antalya'ya özgü, tahin, limon, sarımsak ve kimyon ile yapılan lezzetli bir mezedir. Son derece lezzetli bir soğuk meze çeşidi olan hibeş, dilerseniz akşam et yemeklerinin yanında dilerseniz de kahvaltıda tüketebilirsiniz.  Hafif lezzeti ve bir o kadar da lezzetli olan bu mezenin yapımı çok basit. Yemek yapmaya yeni başlayanlar için hibeş, iyi bir seçim olacaktır. Et ve tavuk yemeklerinin yanına çok yakışan hibeş, ana yemeklerinizin yanına yancı olarak hazırlayabilir ya da sadece meze sofralarında kızarmış ekmek üzerine sürerek yiyebilirsiniz. Peki hibeş nasıl yapılır?

HİBEŞ TARİFİ:

MALZEMELER

250 gram tahin
Bir çay bardağı su
4 adet taze sıkılmış limon suyu
3 silme tatlı kaşığı toz kimyon
4 silme tatlı kaşığı tatlı toz kırmızı biber
1 silme tatlı kaşığı toz karabiber
6 diş sarımsak
1,5 tatlı kaşığı tuz

herK2_1577527711_9648.png

YAPILIŞI

Tahini su ile açarak bir süre karıştırın. 

Daha sonra içine limon suyunu katın. 

Sarımsakları soyarak havada dövün ve karışımın içine atın. 

Son olarak içine baharatları katın ve iyice karıştırın. 

Bu işlemlerin ardından mezeyi servis tabağına alarak servis edin. 

Afiyet olsun...
 
858,478Konular
981,307Mesajlar
29,568Kullanıcılar
muratxboz06Son üye
Üst Alt