Hibeş nedir, Hibeş ne demek?
Hibeş bir yemektir
Hibeş tarifi icin Malzemeler :
250 gr acık tahin,
2 adet limonun suyu
6 iri diş dovulmuş sarmısak
3 cay kaşığı tatlı toz kırmızı biber
3 cay kaşığı kimyon
2 cay kaşığı toz karabiber
2 cay kaşığı acı pul biber(isot olmaz)
1 cay kaşığı tuz
1 su bardağı ılık su
Hibeşyemeğinin hazırlanışı:
Tahinin tamamı derince bir kaba konur Sayılan baharatlar ve tuz eklenir Once limon suyunun yarısı eklenerek tahta kaşıkla iyice karıştırılır Hibeş koyu bir hal alınca ılık su yavaş yavaş eklenerek karıştırılır Boylece hardal kıvamı elde edilmeye calışılır
Bunun icin limon ve ılık sudan yararlanılır Tahinin yağı hibeşin uzerinde yuzmememelidir Damak zevkinize gore daha fazla sarmısak, limon ve acı pul biber konabilir
Hibeş bir yemektir
Hibeş tarifi icin Malzemeler :
250 gr acık tahin,
2 adet limonun suyu
6 iri diş dovulmuş sarmısak
3 cay kaşığı tatlı toz kırmızı biber
3 cay kaşığı kimyon
2 cay kaşığı toz karabiber
2 cay kaşığı acı pul biber(isot olmaz)
1 cay kaşığı tuz
1 su bardağı ılık su
Hibeşyemeğinin hazırlanışı:
Tahinin tamamı derince bir kaba konur Sayılan baharatlar ve tuz eklenir Once limon suyunun yarısı eklenerek tahta kaşıkla iyice karıştırılır Hibeş koyu bir hal alınca ılık su yavaş yavaş eklenerek karıştırılır Boylece hardal kıvamı elde edilmeye calışılır
Bunun icin limon ve ılık sudan yararlanılır Tahinin yağı hibeşin uzerinde yuzmememelidir Damak zevkinize gore daha fazla sarmısak, limon ve acı pul biber konabilir