iltasyazilim
FD Üye
Hibeş nedir, Hibeş ne aramak?
Hibeş bir yemektir
Hibeş tarifi için Malzemeler :
250 gr açık tahin,
2 adet limonun suyu
6 kocaman diş dövülmüş sarmısak
3 nehir kaşığı tatlı toz kırmızı biber
3 dere kaşığı kimyon
2 çay kaşığı toz karabiber
2 dere kaşığı acı pul biber(isot olmaz)
1 akarsu kaşığı tuz
1 su bardağı ılık su
Hibeşyemeğinin hazırlanışı:
Tahinin tamamı derince bir barbar konur Sayılan baharatlar ve tuz eklenir Önce limon suyunun yarısı eklenerek tahta kaşıkla tamamen karıştırılır Hibeş koyu bir hal alınca ılık su yavaşça eklenerek karıştırılır Böylece hardal kıvamı elde edilmeye çalışılır
Bunun için limon ve ılık sudan yararlanılır Tahinin yağı hibeşin üstünde yüzmememelidir Damak Zevki zevkinize kadar daha fazla sarmısak, limon ve acı pul biber konabilir *
Hibeş bir yemektir
Hibeş tarifi için Malzemeler :
250 gr açık tahin,
2 adet limonun suyu
6 kocaman diş dövülmüş sarmısak
3 nehir kaşığı tatlı toz kırmızı biber
3 dere kaşığı kimyon
2 çay kaşığı toz karabiber
2 dere kaşığı acı pul biber(isot olmaz)
1 akarsu kaşığı tuz
1 su bardağı ılık su
Hibeşyemeğinin hazırlanışı:
Tahinin tamamı derince bir barbar konur Sayılan baharatlar ve tuz eklenir Önce limon suyunun yarısı eklenerek tahta kaşıkla tamamen karıştırılır Hibeş koyu bir hal alınca ılık su yavaşça eklenerek karıştırılır Böylece hardal kıvamı elde edilmeye çalışılır
Bunun için limon ve ılık sudan yararlanılır Tahinin yağı hibeşin üstünde yüzmememelidir Damak Zevki zevkinize kadar daha fazla sarmısak, limon ve acı pul biber konabilir *