iltasyazilim
FD Üye
Antalya yöresi mezesidir
Hibeş Tarifi İçin Malzemeler
*1,5 su bardağı tahin
*5 tatlı kaşığı acı(tatlı) kırmızı toz biber
*3 diş sarımsak
*2 adet limon
*5 yemek kaşığı zeytinyağı
*2,5 tatlı kaşığı kimyon
*1,5 tatlı kaşığı tuz
Hibeş Tarifi Yapılışı Eğer elinizde rondo varsa 2 adet limonun suyunu sıkıp diğer bütün malzemelerle birlikte limon suyunun yarısıyla birlikte rondodan geçirebilirsinizKalan limonu tadına bakarak ekleyebilir resimdeki kıvamını ayarlayabilirsinizRondo kullanmadan yapacaksanız sarımsakları rendeleyip sarımsaklarla birlikte diğer bütün malzemeleri iyice karıştırırıp birbiriyle özleştirmelisinizTuz,limon ayarını damak tadınıza göre değiştirebilirsinizGünlerde ekmek üzerine sürülerek servis edilir ve hep beğenilerek yenen bir meze türüdür afiyet olsun
Hibeş Tarifi İçin Malzemeler
*1,5 su bardağı tahin
*5 tatlı kaşığı acı(tatlı) kırmızı toz biber
*3 diş sarımsak
*2 adet limon
*5 yemek kaşığı zeytinyağı
*2,5 tatlı kaşığı kimyon
*1,5 tatlı kaşığı tuz
Hibeş Tarifi Yapılışı Eğer elinizde rondo varsa 2 adet limonun suyunu sıkıp diğer bütün malzemelerle birlikte limon suyunun yarısıyla birlikte rondodan geçirebilirsinizKalan limonu tadına bakarak ekleyebilir resimdeki kıvamını ayarlayabilirsinizRondo kullanmadan yapacaksanız sarımsakları rendeleyip sarımsaklarla birlikte diğer bütün malzemeleri iyice karıştırırıp birbiriyle özleştirmelisinizTuz,limon ayarını damak tadınıza göre değiştirebilirsinizGünlerde ekmek üzerine sürülerek servis edilir ve hep beğenilerek yenen bir meze türüdür afiyet olsun