iltasyazilim
FD Üye
Hıçın (Velibak) Tarifi İçin Malzemeler
1 5 su bardagı su 1 5 su bardağı süt 1 tatlı kaşığı tuz 1 yemek kaşığı şeker 1 adet yaş maya Alabildiği kadar un İç malzemesi için;
4 büyük haşlanmış patates Yarım demet maydanoz yaprağı 1 su bardağı lor peyniri 3 yemek kaşığı tereyağı Üzerine sürmek için tereyağı Hıçın (Velibak) Tarifi Yapılışı
Hayırlı günler hanımlar bugün sizlerle tap taze bir tarif paylaşacağım öncelikle bunu yapmak için bir gün önceden iç malzemesini hazırlayıp bir gece dolapta bekletmemiz gerekiyor Patateslerimizi haşlayıp eziyoruz içine tereyağını koyup eritiyoruz, sonra maydanoz ve lor peynirini de ekleyip yumurta büyüklüğünde toplar yapıyoruz ve dolaba koyup bekletiyoruz Şimdi hamurumuzu yapmaya başlayalım ılık su ve sütün içine şekeri ekleyip mayamızı koyup kabarıncaya kadar bekliyoruz Yoğurma kabımıza un ve tuzu koyup mayalı karışımı da ekleyip kulak memesi kıvamında hamur elde edip 1 saat dinlendiriyoruz Dinlendirdiğimiz hamurumuzdan hazırladığımız patates topları büyüklüğünde bezeler elde ediyoruz ,bezelerimizi hafif açıp her bir bezeye bir tane patates topu koyup her tarafından kapatıyoruz ve tabak büyüklüğünde açıyoruz, tavada önlü arkalı pişirip tereyağı sürüp afiyetle yiyoruz Afiyet olsun
1 5 su bardagı su 1 5 su bardağı süt 1 tatlı kaşığı tuz 1 yemek kaşığı şeker 1 adet yaş maya Alabildiği kadar un İç malzemesi için;
4 büyük haşlanmış patates Yarım demet maydanoz yaprağı 1 su bardağı lor peyniri 3 yemek kaşığı tereyağı Üzerine sürmek için tereyağı Hıçın (Velibak) Tarifi Yapılışı
Hayırlı günler hanımlar bugün sizlerle tap taze bir tarif paylaşacağım öncelikle bunu yapmak için bir gün önceden iç malzemesini hazırlayıp bir gece dolapta bekletmemiz gerekiyor Patateslerimizi haşlayıp eziyoruz içine tereyağını koyup eritiyoruz, sonra maydanoz ve lor peynirini de ekleyip yumurta büyüklüğünde toplar yapıyoruz ve dolaba koyup bekletiyoruz Şimdi hamurumuzu yapmaya başlayalım ılık su ve sütün içine şekeri ekleyip mayamızı koyup kabarıncaya kadar bekliyoruz Yoğurma kabımıza un ve tuzu koyup mayalı karışımı da ekleyip kulak memesi kıvamında hamur elde edip 1 saat dinlendiriyoruz Dinlendirdiğimiz hamurumuzdan hazırladığımız patates topları büyüklüğünde bezeler elde ediyoruz ,bezelerimizi hafif açıp her bir bezeye bir tane patates topu koyup her tarafından kapatıyoruz ve tabak büyüklüğünde açıyoruz, tavada önlü arkalı pişirip tereyağı sürüp afiyetle yiyoruz Afiyet olsun