Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Hicret, Muhacir ve Ensar Kısaca Anlamları Ne Demektir?

Hicret, Muhacir ve Ensar Kısaca Anlamları Ne Demektir?
0
300

iltasyazilim

FD Üye
Etkileşim
17
F-D Coin
58
Peygamberimizin (sav) ve Müslümanların, Mekke’den Medine’ye göç etmesine hicret denir Medine’nin ismi hicretten önce Yesrip idi İslamiyet’in yayılması, Mekke’den Medine’ye göç eden Müslümanlara muhacir (hicret eden), onlara her türlü yardımı yapan Medineli müminlere ise ensar (yardım edenler, yardımcılar) denir

Similar threads

HİCRET DEYİNCE, HER mü’minin aklına önce Hz Peygamber aleyhissalâtu vesselam, sonra yol arkadaşı Ebu Bekir radıyallahu anh, sonra Mekke, sonra Medine gelir Bir adım sonra, Mekke’den Medine’ye hicret eden sair sahabileri de düşünürüz Hicret deyince akla gelenler hayalimizde bu şekilde bir bir...
Cevaplar
0
Görüntüleme
92
Bilindiği üzere Ensar ismi İslam toplumunda önemli bir yere sahip isimlerdendir. Ensar isminin anlamı genel itibari ile şu şekildedir: Yardım edenler Muavinler Müdafiler Koruyucular İman eden Müslümanlar müşriklerin zulmünden Medine’ye hicret etmişlerdir. Hicretin bir sonucu olarak Müslümanlar...
Cevaplar
0
Görüntüleme
83
muhacir ile ensar kimlere denir Selamünaleyküm Muhacir ; Mekkeden Medineye Göç eden Müslümanlara denir Ensar ; Medineye Göç eden Müslümanlara Yardımcı Medineli Müslümanlara denir *
Cevaplar
0
Görüntüleme
137
Hicret Peygamber Efendimiz Hz Muhammed ve öteki müslümanların baskılar yüzünden 622 yılında Mekke'den Medine'ye göç etmesine bahşedilen addırMekkeden Medineye göçün sonucunda Medine'de bir İslam Devleti kurulmuşturHicret kelimesi Arapça kökenli bir kelimedir terketmek, terketmek, bir yerden...
Cevaplar
0
Görüntüleme
184
Muslumanların Mekke’den Medine’ye Hicretleri Hicret bir yerden başka bir yere goc etme demektir Muşriklerin zulumleri yuzunden Mekke'de Muslumanlar barınamaz hale gelmişlerdi Bu sebeple 2'inci Akabe Biatinde Hz Peygamber (sas) ve Muslumanların Medine'ye hicretleri de kararlaştırılmıştı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
92
858,496Konular
981,666Mesajlar
29,737Kullanıcılar
ey4781Son üye
Üst Alt