Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Hikayelerle Ölüm Meleğinin Mülakatı!!!

Hikayelerle Ölüm Meleğinin Mülakatı!!!
0
116

iltasyazilim

FD Üye
Etkileşim
17
F-D Coin
58
Eş'as b Eşlem şöyle demiştir:

İbralim (as) adı Azrail (as) olan, biri ahunda diğeri ensesinde iki gözü bulunan ölüm meleğine şöyle sordu:

Ey ölüm meleği! Ruhu kabzedilenlerin biri doğuda öbürü batıda olduğunda ve yeryüzünde veba yayıldığında iki ordu karşı karşıya geldiğinde aynı anda bütün bunlara nasıl yetişeceksin?

Allah'ın izniyle ruhları çağırırım Onlar benim şu iki parmağımın arasında olurlar

Eş'as dedi ki:
Yeryüzü ölüm meleği için yayılıp önüne bir leğen gibi bırakılmıştır Oradan dilediğini alır!
Vehb b Münebbih şöyle diyor:

Padişahlardan biri bîr yere gitmek istedi Giymek için bir kat elbise istedi Birkaç elbise değiştirildikten sonra biri hoşuna gitti Sonra bir binek istedi Kendisine getirilen binek hoşuna gitmedi Birkaç binek getirildi ve en güzelini seçip bindi İblis gelip burnuna bir defa üfürüp onu gurur ve kibirle doldurdu Sonra o süvarilerle beraber yola çıktı Azametinden insanlara bakmıyordu Bu esnada üstü başı pejmürde biri gelip selam verdi Gelenin selamını almadı

Gelen bineğinin dizgininden tuttu Sultan ona: Sen büyük bir kabahat işledin Dizgini bırak!diye haykırdı Gelen senden bir dileğim vardı! dedi Sultan Atımın dizginini bırak da ineyim İhtiyacını o zaman arz et!dedi Gelen Hayır! Şimdi!diye ısrar etti ve böylece atının dizginini bırakmadı Naçar olarak adama ihtiyacını söyle!dedi Adam Benim ihtiyacım sırdırdedi Bunun üzerine sultan kulağına fısıldaması için başını eğdi Atın dizginini tutan zat sultanın kulağına ben ölüm meleğiyim!dedi Bunun üzerine sultanın beti benzi attı Dili peltekleşti

Sonra dedi ki:

Aileme dönüp ihtiyacımı yerine getirinceye ve onlardan hatır isteyinceye kadar bana mühlet ver!

Hayır! Allah'a yemin ederim! Sen ne aile efradını ve ne de ağırlığını artık bir daha görmeyeceksin!

Böylece onun ruhunu kabzetti Sultan bir odun gibi yere yuvarlandı

Sonra melek'ülmevt gidip o halde mü'min bir kula rastladı Ölüme hazırlanan mü'mine selam verdi ve dedi ki: Senin katında bir ihtiyacım vardır Kulağına onu fısıldayayım! Hasta Buyrun!deyince kulağına ben ölüm meleğiyim!diye fısıldadı Bunun üzerine müslüman hasta dedi ki:

Gelmesi geciken bir kimseye merhaba! Allah'a yemin olsun yeryüzünde senden daha fazla kavuşmak istediğim bir kimse yoktur!

Bunun üzerine ölüm meleği yapmak istediğin ihtiyacını gör! deyince o mü'min Allah ile mülaki olmaktan daha sevimli ve ondan daha büyük bir ihtiyacım yokturdedi Ölüm meleği dedi ki:

O halde hangi hal üzerine ruhu kabzetmemi istiyorsan o hali seç!!
Senin buna yetkin var mı?
Bana bu emir verilmiştir
O halde bırak abdest alayım namaz kılayım, secdede olduğum halde ruhumu kabzet!

Bunun üzerine b Abdullah elMüzeni şöyle diyor: İsrail oğullarından bir kişi mal topladı Ölüme yaklaşınca çocuklarına bana mallarımı gösterindedi Kendisine bir çok at deve köle ve başka mallar getirildi Mallara baktığında üzüntüsünden ağladı Ağlarken ölüm meleği onu gördü ve kendisine şöyle sordu

Seni ağlatan nedir? Sana bu serveti bahşedenin hakkı için ruhunu bedeninden ayırmadıkça evinden çıkmayacağım

Bana mühlet ver ki bu malı dağıtayım!

Heyhat! Artık sana mühlet verilecek zaman sona ermiştir Ecelin gelip çatmadan önce neden dağıtmıyordun
Böylece ruhunu kabzetti

Yezid erRakkaşi şöyle anlatıyor:
İsrailoğullarından bir zorba evinin ehliyle baş başa kaldı Birisinin evin kapısından içeri girdiğini gördü Giren şahsı hiddet ve öfke ile karşılamak üzere yerinden fırladı ve: Sen kimsin? Seni evime sokan kimdir?dedi Adam: Beni eve sokan evin sahibidir Ben ise öyle bir kimseyim bir perdeler bana mani olmaz

Padişahların bile yanlarına izinsiz girerim Saltanat sahiplerinin hücumundan korkmam Hiçbir mütekebbir zorba elimden kurtulamaz Hilebaz bir şeytan bile pençemden yakasını kurtaramazdedi Zorbanın yakası onun eline geçti Zorba düşecek derecede titremeye başladı Sonra yalvararak ve zillet göstererek yüzüne baktı ve dedi ki:

O halde sen ölüm meleğisin!

Evet! Ben O'yum!

Tevbe edip halimi düzeltinceye kadar bana mühlet verir misin?

Artık müddetin bitmiş nefeslerin tükenmiş saatlerin sona ermiştir Bu bakımdan gecikmesine hiçbir yol yoktur

Beni nereye götüreceksin?

Daha önce göndermiş olduğum ameline ve yapmış olduğun evine götüreceğim!

Ben daha önce salih bir amel göndermedim, güzel bir ev yapmadım!

O zaman seni buram buram yanan ve kafaların derisini yakar bir ateşe götüreceğim

Sonra onun ruhunu kabzetti Aile efradı arasına ölü olarak düştü, kimi bağırdı, kimi ağladı

düsunen insanlar icin!!!

saygilar!!!!