imageshilelisekerlemeleredikkat5add430ae0441
Şekerlemelerde Yapılan Hileye Dikkat
Bayramların baştacı, ikramların vazgecilmezi şeker ve cikolataya da binbir hile karıştı
Hilecilerin şekerlemelerin icine domuz jelatini, tekstil boyası, hayvan yemi gibi pek cok madde kattığı ortaya cıktı Turkiye Gıda Sanayi İşverenleri Sendikası Başkanı Necdet Buzbaş, bazı firmaların yuksek kar elde etmek icin halkın sağlığını hice saydığını soyleyerek, Ozellikle meren altı uretim yapan firmalar sağlığımızla oynuyordedi Buzbağ, hilelere de şu ornekleri verdi:
Şekere tekstil boyası, yumuşak şekere domuz jelatini ve tekstil boyası, cikolataya hayvan yemi olarak kullanılan soya tozu, margarin, keci boynuzu tozu, leblebi tozu, kavrulmuş bakliyat tozu, fındık zarı katıyorlar
Kansere kadar bircok hastalığa neden olan hileli şekerlemeler, helal gıda kodeksine de uygun değilKup şekere kalıp haline getirmek icin mumsu maddeler katanlar da olduğunu kaydeden Buzbağ, Bu maddeler musaade edilen sınırlar aşıldığında sağlık acısından tehlikelişeklinde konuştu
Bunlara Dikkat
Cikolatada goz onunde bulundurulması gereken noktalar şoyle: Parlak olmalı Mat renkliyse almayın Kokladığınızda kimyasal veya keskin şeker kokusu gelmemeli Yuzeyinde kucuk beyaz noktacıkların olması bayatladığını gosterir Yendiğinde damağı ve genizi yakmamalı Ağızda hızlı erimeli Hızlı erimiyorsa, mumsu, madensi bir tat bırakıyorsa, bu cikolatada sağlıksız urunler kullanılmış demektir
kaynak: star
Şekerlemelerde Yapılan Hileye Dikkat
Bayramların baştacı, ikramların vazgecilmezi şeker ve cikolataya da binbir hile karıştı
Hilecilerin şekerlemelerin icine domuz jelatini, tekstil boyası, hayvan yemi gibi pek cok madde kattığı ortaya cıktı Turkiye Gıda Sanayi İşverenleri Sendikası Başkanı Necdet Buzbaş, bazı firmaların yuksek kar elde etmek icin halkın sağlığını hice saydığını soyleyerek, Ozellikle meren altı uretim yapan firmalar sağlığımızla oynuyordedi Buzbağ, hilelere de şu ornekleri verdi:
Şekere tekstil boyası, yumuşak şekere domuz jelatini ve tekstil boyası, cikolataya hayvan yemi olarak kullanılan soya tozu, margarin, keci boynuzu tozu, leblebi tozu, kavrulmuş bakliyat tozu, fındık zarı katıyorlar
Kansere kadar bircok hastalığa neden olan hileli şekerlemeler, helal gıda kodeksine de uygun değilKup şekere kalıp haline getirmek icin mumsu maddeler katanlar da olduğunu kaydeden Buzbağ, Bu maddeler musaade edilen sınırlar aşıldığında sağlık acısından tehlikelişeklinde konuştu
Bunlara Dikkat
Cikolatada goz onunde bulundurulması gereken noktalar şoyle: Parlak olmalı Mat renkliyse almayın Kokladığınızda kimyasal veya keskin şeker kokusu gelmemeli Yuzeyinde kucuk beyaz noktacıkların olması bayatladığını gosterir Yendiğinde damağı ve genizi yakmamalı Ağızda hızlı erimeli Hızlı erimiyorsa, mumsu, madensi bir tat bırakıyorsa, bu cikolatada sağlıksız urunler kullanılmış demektir
kaynak: star