Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Hilye-i Şerif Nedir?

Hilye-i Şerif Nedir?
0
194

iltasyazilim

FD Üye
Etkileşim
17
F-D Coin
58
Hilyei Şerif neye denir
Hilyei şerif ne çağırmak
Hilyei şerif nedir manası

Hilye Arapça ’da ‘zinet, süs, yaratılış, sıfat, şekil ’ manalarına kazanç Peygamberimizin sıfatlarını anlatan manzum ya da nesir halindeki yazılara, kitaplara ve tablolara Hilyei Saadet veya Hilyei Şerif denilir

Peygamber Efendimiz (sav) dünyadan ahirete göç edecekleri süre ashabı kiram ''Ya Resulallah'Senden sonraya kalıp da cemalini göremezsek halimiz nice olur?'' diye ağlaştılarSonra kızı HzFatıma boynuna sarılıp ''Ey Babacığım! Senin cemalini cemalini göremeyeceğiz halimiz nice olur''diye ağladıO zaman Resullullah Efendimiz şu sözleri söyledi:''Ey kızım Fatıma,ashablarım gelinizSize vücudumun cevmini yazdırayımBeni bakmak istediğiniz zaman okuyup yüzünüze sürün,derhal beni görmüş gibi olursunuzBen zeka sizden razı olurum
Her kim ümmetimden olup da beni görmek istediği zaman okuyup yüzüne sürerse cehennem ona haram olur
Her kim onları yükseğe kaldırıp bakarsa ve bana muhabbetle bağlanırsa Allahu Teala ona cehennemi haram kılar,o kişi mezar azabından belirlenmiş olur
Mahşer günü çıplak olarak haşre girmez,sırat köprüsünü şimşek gibi geçer ve benimle birlikte cehennete girerO birey idareci ise muradına erer
Allahu Teala ona düşmanlarına karşı yardım ederButün şeytanların şerrinden korurHer korkusundan muhakkak olurHer kim bunları yanında taşırsa Allahu Teala And cennetlerini ona konak yapar
Ulemanın beyanına tarafından içinde Peygamber Efendimiz (sav) in cemali şerifi bulunan eve afet uğramaz,şeytan ve sefalet girmez,ateşte yanmaz
Üzerinde taşıyan kişi her türlü müsibetten korunur
Ömür ve devleti uzun olur
Öbür Dünya belalarından emin olurHer ne niyetle kırk gün okursa muradı hasıl olur
Ölümden sonra kefenine koyduan kabir azabı görmezYetmiş melek ona dua ve istiğfar eder *

858,497Konular
982,550Mesajlar
30,287Kullanıcılar
Üst Alt