iltasyazilim
FD Üye
Hindi Boynundan Dondurulmuş Taze Fasulye Yemeği Tarifi İçin Malzemeler
*Öncelik malzememiz:
*6 adet hindi Boynu
*Yarım kilo kadar dondurulmuş taze fasulye ( Benimki kıştan kalma)
*1 orta boy soğan
*1 yemek kaşığı biber salçası
*1 yemek kaşığı tereyağ
*Yarım çay bardağı sıvı yağ
*Tuz
*Pul biber
*Karabiber
*Üzeri için 1 adet domates
*Gerektiği kadar su
Hindi Boynundan Dondurulmuş Taze Fasulye Yemeği Tarifi Yapılışı Sıvı yağımızı tencereye koyup kızdırıyoruz ,üzerine hindi boynunu koyup iyice kavrulmasını sağlıyoruz Üzerine yarım su bardağı kadar ılık su ekleyip etin yumuşamasını bekliyoruz Etimiz Yumuşadıktan sonra soğanımızı koyup kavuruyoruz Soğanın rengi koyulaşınca, salçamızı ekleyip onuda kavuruyoruz Sonra taze fasulyeleri ekleyip 2 çevirdikten sonra fasulyenin biraz önceki malzemelerle 5 dk kavrulmasını bekliyoruz Kavrulan malzememizin üzerine şimdi tereyağı ekleyip dağılmasını bekliyoruz Sonra üzerini geçecek kadar su ekleyip rengini alana kadar pişireceğiz Tuzu ve baharatları da ekleyip Kapağını kapatalım suyunu çekene kadar pişirelim Ocağın altını kapatmaya yakın domatesimizi doğrayıp hiç karıştırmadan 5 dk kadarda öyle pişirip ocağı kapatalım Bu harika tat servise hazır afiyet olsun
*Öncelik malzememiz:
*6 adet hindi Boynu
*Yarım kilo kadar dondurulmuş taze fasulye ( Benimki kıştan kalma)
*1 orta boy soğan
*1 yemek kaşığı biber salçası
*1 yemek kaşığı tereyağ
*Yarım çay bardağı sıvı yağ
*Tuz
*Pul biber
*Karabiber
*Üzeri için 1 adet domates
*Gerektiği kadar su
Hindi Boynundan Dondurulmuş Taze Fasulye Yemeği Tarifi Yapılışı Sıvı yağımızı tencereye koyup kızdırıyoruz ,üzerine hindi boynunu koyup iyice kavrulmasını sağlıyoruz Üzerine yarım su bardağı kadar ılık su ekleyip etin yumuşamasını bekliyoruz Etimiz Yumuşadıktan sonra soğanımızı koyup kavuruyoruz Soğanın rengi koyulaşınca, salçamızı ekleyip onuda kavuruyoruz Sonra taze fasulyeleri ekleyip 2 çevirdikten sonra fasulyenin biraz önceki malzemelerle 5 dk kavrulmasını bekliyoruz Kavrulan malzememizin üzerine şimdi tereyağı ekleyip dağılmasını bekliyoruz Sonra üzerini geçecek kadar su ekleyip rengini alana kadar pişireceğiz Tuzu ve baharatları da ekleyip Kapağını kapatalım suyunu çekene kadar pişirelim Ocağın altını kapatmaya yakın domatesimizi doğrayıp hiç karıştırmadan 5 dk kadarda öyle pişirip ocağı kapatalım Bu harika tat servise hazır afiyet olsun