Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Hindi eti nasıl pişer? Pratik fırında hindi tarifi nasıl yapılır, püf noktaları nelerdir?

Hindi eti nasıl pişer? Pratik fırında hindi tarifi nasıl yapılır, püf noktaları nelerdir?
0
229

dadaş

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,091
Etkileşim
1
Puan
38
Yaş
46
F-D Coin
70
kolay_ve_pratik_firinda_hindi_tarifi_nasil_yapilir_1544693691_8682.png

Kış aylarında kalabalık sofraların lezzetli tarifleri arasında yer alan hindi, sindirimi kolay ve vücut sağlığına oldukça faydalı besinler arasında listenin başında yer alıyor. Tadı muhteşem olan hindi son yıllarda adeta tavuğa rakip oldu. Peki, hindi eti nasıl pişirilir ve pratik şekilde fırında pişirme nasıl yapılır? Tarifi haberimizde...

Düşük yağ oranı, protein ve mineral bakımından oldukça zengin olan hindi eti, kalp hastalıklarının da önüne geçiyor. Kırmızı ete göre yağ oranı neredeyse yarı yarıya olan hindi eti kalabalık misafirlerinize hazırlayabileceğiniz en ideal tarifler arasında. Lezzetli olduğu kadar besin değeri de yüksek olan hindi etini mutlaka siz de denemelisiniz. Peki herkesin gözünde büyüttüğü hindi evde nasıl pişirilir? Cevabı haberimizin detaylarında bulabilirsiniz. 

EVDE PRATİK VE KOLAY FIRINDA HİNDİ TARİFİ:

MALZEMELER

1 adet bütün hindi
Yarım çay bardağı zeytinyağı
4 yemek kaşığı tereyağı
4 su bardağı ılık su
3 yemek kaşığı tavuk bulyon
2 yemek kaşığı kuru maydanoz
1 büyük kuru soğan
Tuz, karabiber



7KTAj_1575467753_6403.jpg

YAPILIŞI

Hindi etinin tam anlamıyla pişmesi için fırını önceden 175 dereye ayarlayın. Daha sonra tüm hindiyi bol suda güzelce yıkayın.

Hindiyi temizlendikten sonra derin bir fırın tepsisinin içerisine koyun. Ardından göğüsle derisinin arasına küçük küçük tereyağı parçaları koyun.

Hindinin içerisine ise bütün soğanın kabuğunu soyarak koyun. İsteğe göre patates ve havuç gibi sebzelerden de koyabilirsiniz.

Derin ayrı bir kabın içerisinde ılık su, tavuk bulyon ve kuru maydanozu karıştırın. Hindinin üzerine döktükten sonra tuz, karabiber ve zeytinyağını gezdirin.

Alüminyum folyo ile üzerini kapatarak fırında yaklaşık 3,5 saat pişmeye bırakın. Daha sonra üzerindeki folyoyu alarak pişmesi için fırına koyun.

45 ile 60 dakika arasında kontrol ederek kızarmasını sağlayın. Pişen hindiyi servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun...



mDXda_1577780491_0397.jpg

HİNDİ ETİ PİŞİRMENİN PÜF NOKTALARI NELERDİR?

- Hindi etini pişirmeye başlamadan önce lezzetli olması için zeytinyağı, sirke veya limon suyu, tuz, biber ve bazı baharatlarla terbiye ediniz.

- Hindi etini keskin bir bıçakla karın bölgesinden keserek içine tadına aromalık katmak için biberiye, defne yaprağı yerleştiriniz. Fırına atmadan önce tepsiye havuç, kuru soğan, sarımsak ve kök kerevizi (bal kabağı veya karnabahar) koyarsanız hindi etine ayrı bir lezzet katabilirsiniz. 

- Hindinin üstünün iyice kızarması ve özel olarak tatlanması için, derisini asla kaldırmayın ve pişmesinden yaklaşık 15 dakika önce 4 yemek kaşığı balı fırçayla yardımıyla hindinin üzerine sürünüz.

- Hindi etinin kaliteli olması açışından pişirileceği kabın etrafında yaklaşık 7 cm boşluk olmasına özen gösteriniz.

- 160 derece ısıda uzun süre pişirmekte olduğunuz hindinizi, yaklaşık 5 kg ağırlığındaysa 3 saat kadar, yaklaşık 5 kg ağırlığındaysa 4 saat kadar,  yaklaşık 13 kg ağırlığındaysa da 5 saat kadar pişirmenizi öneririz.

 

Similar threads

Kış aylarında kalabalık sofraların lezzetli tarifleri arasında yer alan hindi, sindirimi kolay ve vücut sağlığına oldukça faydalı besinler arasında listenin başında yer alıyor. Tadı muhteşem olan hindi son yıllarda adeta tavuğa rakip oldu. Peki, hindi eti nasıl pişirilir ve pratik şekilde...
Cevaplar
0
Görüntüleme
58
Kış aylarında kalabalık sofraların lezzetli tanımları arasında taraf alan hindi, sindirimi kolay ve vücut sıhhatine hayli yararlı besinler arasında listenin başında nokta alıyor. Tadı harika olan hindi son yıllarda adeta tavuğa rakip oldu. Pekala, hindi eti nasıl pişirilir ve pratik formda...
Cevaplar
0
Görüntüleme
207
Fırında Hindi Malzemeler 2 kg’lık bir hindi 1 limon, 1 diş sarmısak 2 orta boy havuç 1 bardak su, biraz tuz 6 çorba kaşığı sadeyağ ya da margarin 2 soğan hazırlanışı Tüyleri yolunmuş içi temizlenmiş, yıkanıp tuzlanmış hindiyi yağ soğan, sarmısak ve kazıyıp dörde...
Cevaplar
0
Görüntüleme
65
Füme Etle Sarılmış ve Fırınlanmış Hindi(68 Kişilik) Malzemeler 34 kg Ayıklanmış Hindi 68 Dilim Füme Hindi 200 gr Tereyağı Büyük Boy Folyo Kağıdı İÇİN MALZEMESİ 1 Patates 1 Havuç 1 Kereviz 1 Elma Ekmek İçi Soğan, Sarmısak Tuz, karabiber Ekmekleri Islatacak Kadar Süt Yemegin...
Cevaplar
0
Görüntüleme
61
Yılbaşı gecesi dendiğinde çam ağacı, noel süsleri, armağanlar ve baş zaviyesinde hindi bulunan sofralar hayallerimizde canlanır. Yılbaşı menüsünde nar üzere kızarmış bir hindi yapacaksanız metnimize kesinlikle göz atmalısınız. Gereçler: - Bütün hindi - Yarım demet maydanoz - 1...
Cevaplar
0
Görüntüleme
137
858,499Konular
982,575Mesajlar
30,330Kullanıcılar
KristonSon üye
Üst Alt