iltasyazilim
FD Üye
Hindinin hazırlanışı
Yılbaşı gecesini hindiyi damak tadınıza göre değişik tariflerle pişirebilirsiniz Hindi dolması yapmayı düşünüyorsanız işte hindi pişirme ve servis tarifi;
Bütün hindi yıkanıp temizlendikten daha sonra içerisine hazırlanan iç pilav konur
İç pilav konduktan daha sonra iplik ile dikilir Dikilen hindi içerisi su batmış tencereye konur
Tencerenin içine gelişi hoş indirilmiş havuç, kereviz sapı, maydanoz sapı, tane kara biber ve kuru soğan atılır Hindi 30 dakika ara ile altlı üstlü çevrilir
1,5 saat sonra tencereden alınarak fırın tepsisine konur
Üzerine hazırlanan sos sürülerek 180 derece fırında kızarana kadar pişirilir
Hindi piştikten daha sonra öbür bir tepsiye alınır
Kenarlarına iç pilav dökülerek servisi hazırlanır
*
Yılbaşı gecesini hindiyi damak tadınıza göre değişik tariflerle pişirebilirsiniz Hindi dolması yapmayı düşünüyorsanız işte hindi pişirme ve servis tarifi;
Bütün hindi yıkanıp temizlendikten daha sonra içerisine hazırlanan iç pilav konur
İç pilav konduktan daha sonra iplik ile dikilir Dikilen hindi içerisi su batmış tencereye konur
Tencerenin içine gelişi hoş indirilmiş havuç, kereviz sapı, maydanoz sapı, tane kara biber ve kuru soğan atılır Hindi 30 dakika ara ile altlı üstlü çevrilir
1,5 saat sonra tencereden alınarak fırın tepsisine konur
Üzerine hazırlanan sos sürülerek 180 derece fırında kızarana kadar pişirilir
Hindi piştikten daha sonra öbür bir tepsiye alınır
Kenarlarına iç pilav dökülerek servisi hazırlanır
*