Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Hindi Nasıl Pişirilir?

Hindi Nasıl Pişirilir?

iltasyazilim

FD Üye
Katılım
Ara 25, 2016
Mesajlar
0
Etkileşim
17
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
58
Büyük ve iştah açıcı görüntüsünden dolayı hindi bu özellikleri ile önemli sofraların ve davetlerin de sevilen yemeklerinden birisi olmuştur

Yılbaşı Hindisi Tarifi

Malzemeler: 1 adet orta boy hindi (45 kg), 1 yemek kaşığı bal, 4 yemek kaşığı zeytinyağı, 12 yemek kaşığı domates salçası, 2 yemek kaşığı limon suyu, 1 tatlı kaşığı tuz, 1 çay kaşığı hardal, 1 adet defne yaprağı, 1 dal biberiye, 1 tatlı kaşığı karabiber, 2 adet kuru soğan, 2 adet havuç, 1 baş sarımsak ve 1 kök kereviz

İç pilavı için: 2 su bardağı baldo pirinç, 2 yemek kaşığı tereyağı, 1 yemek kaşığı zeytinyağı, 2 adet orta boy kuru soğan, 2 yemek kaşığı kuş üzümü, 1 çay kaşığı karabiber, 1 çay kaşığı tarçın, 1 çay kaşığı tuz, 1 su bardağı haşlanmış kestane, 3 su bardağı tavuk suyu

Yapılışı:

Önce hindinin içi temizlenir ve tüyleri tütsülenir Ardından bol su ile yıkanır ve ardından kâğıt havlu yardımıyla kurulanır Bir kâse içerisinde bal, zeytinyağı, salça, limon suyu, tuz ve hardal karıştırılarak sos hazırlanır Hazırlanan sos bir fırça yardımıyla hindinin her tarafına eşit miktarda uygulanır Hindinin içine de karabiber, biberiye ve defne yaprağı koyulur Pişme esnasında aroma ve lezzet vermesi için ayrıca kuru soğan, havuç, sarımsak ve kereviz temizlendikten sonra fırın tepsisine doğranır ve tepsiye yarım bardak da su eklendikten sonra soslanmış olan hindi bu malzemelerin üzerine oturtulur

Tepsi, önceden ısıtılmış olan 170 derecelik fırına yerleştirilir ve 2 saat kadar pişirilir Pişirmeden önce hindinin üzeri yağlı kağıt ile sarılmalı ya da hindi ve malzemeler bir fırın torbası içerisine yerleştirildikten sonra pişirilmelidir Pişirme süresi hindinin büyüklüğüne ve fırının özelliğine göre değişiklik gösterebilirken, 4 kg’lık bir hindi ortalama olarak 1,5 saatte pişer Tepside pişirilen hindinin kanadı çekildiğinde kolaylıkla ayrılıyorsa hindi pişmiş demektir Ayrıca fırın torbası kullanıldığında pişme daha kısa sürede gerçekleşir Pişme esnasında hindinin şeklini koruması için de hindinin ayakları bağlanmalıdır

Hindi fırında pişerken diğer taraftan da kestaneli iç pilavı hazırlanır Bunun için öncelikle tereyağı ve zeytinyağı tencerede kızdırılır ve yemeklik doğranmış 2 adet soğan da tencereye ilave edilir Soğanlar kısık ateşte dirilikleri gidene kadar sotelendikten sonra dolmalık fıstıklar da tencereye eklenir ve hafif renk değişimi olana kadar kavurma işlemine devam edilir Yıkanıp süzülmüş olan pirinç de tencereye ilave edilir ve bir süre daha kavurma işlemine devam edilir Yumuşamaları için ılık suda bekletilmiş olan kuş üzümleri ile baharatlar ve tuz da tencereye ilave edilir Son olarak küçük parçalar halinde doğranmış olan kestaneler ve tavuk suyu da tencereye alınır ve pilav iyice karıştırıldıktan sonra suyunu çekene kadar kısık ateşte pişirilir Pilav suyunu çektikten sonra ocaktan alınır Üzerine kağıt havlu ya da mutfak bezi örtülerek dinlenmeye bırakılır

Dinlendirilmiş olan pilav, fırından alınan hindinin içerisine doldurulur Pişme esnasında ortaya çıkan soslu su, üzerinde gezdirildikten sonra kesilerek parçalara ayrılan hindi, iç pilavı ile birlikte sıcak olarak servis edilebilir

Not: Fırında pişirme süresinin daha da kısaltılabilmesi için hindi pişirilmeden önce tencerede haşlanabilir İç pilav içerisine dondurulduktan sonra hindi bu şekilde de bir süre pişirilmek isteniyorsa hem hindi tam kızarmadan fırından alınmalı, hem de pilav biraz diri bırakılacak şekilde pişirilmelidir Bu şekilde içi doldurulan hindi fırında 20 dakika kadar daha pişirilerek servis edilebilir
 
858,497Konular
981,955Mesajlar
29,954Kullanıcılar
umutkya2941Son üye
Üst Alt