iltasyazilim
FD Üye
Malzemeler
1 adet bütün bonfile
250 gram hindi eti (beyaz kısmından)
80 gram krema
1 tutam kırık karabiber
1 çay bardağı konyak
Yeteri kadar tuz
150 gram kestane şekeri
Sos için:
1 adet hindinin kemikleri
1 adet havuç, l adet kereviz
1 adet soğan
1 adet defne yaprağı
4 çorba kaşığı mısır özü yağı
1 çorba kaşığı un
1 su bardağı beyaz şarap
Yeteri kadar su
1 kahve fincanı krema
Tane karabiber, tuz
Yemeğin Tarifi
Bütün, irice bir bonfileyi temizleyin
İçini bıçakla oyarak, tam ortaya gelen kısmı çıkarın Bu arada hindi etini kuşbaşı iriliğinde doğrayın Hindi etini sıvı yağda pembeleştirin
Soğuttuktan sonra kıyma makinesinde iki defa çekin, irice kesilmiş kestane şekerini, kremayı, konyağı ve tuzu ekleyin
Bütün malzemeleri yoğurun
Harcı oyulmuş bonfilenin içine doldurun
Üzerine sıvı yağ sürün Kırık karabiber ve tuz serpin
Geniş bir tavada sıvı yağda 34 dakika pembeleştirin Sonra fırın tepsisine aktarın 180 dereceli fırında 1520 dakika pişirin
Servis tabağında dilimleyin
Sos için bir miktar hindi kemiğini sıvı yağda kızartın Üzerine kıyılmış havuç, kereviz ve soğan, tane karabiber, defne yaprağını ilave edin Bir süre daha kavurduktan sonra beyaz şarabı, kremayı ve yeteri kadar suyu ekleyin
Ağır ateşte 2 saat kadar kaynatın ve süzün Daha sonra başka bir tencereye mısırözü yağı ve bir çorba kaşığı un ekleyin 12 dakika kavurun Hazır olan hindi suyunu ilave edin Bir defa kaynattıktan sonra süzün Tuzunu ayarlayın Dilimlenmiş bonfile ile birlikte servis yapın
1 adet bütün bonfile
250 gram hindi eti (beyaz kısmından)
80 gram krema
1 tutam kırık karabiber
1 çay bardağı konyak
Yeteri kadar tuz
150 gram kestane şekeri
Sos için:
1 adet hindinin kemikleri
1 adet havuç, l adet kereviz
1 adet soğan
1 adet defne yaprağı
4 çorba kaşığı mısır özü yağı
1 çorba kaşığı un
1 su bardağı beyaz şarap
Yeteri kadar su
1 kahve fincanı krema
Tane karabiber, tuz
Yemeğin Tarifi
Bütün, irice bir bonfileyi temizleyin
İçini bıçakla oyarak, tam ortaya gelen kısmı çıkarın Bu arada hindi etini kuşbaşı iriliğinde doğrayın Hindi etini sıvı yağda pembeleştirin
Soğuttuktan sonra kıyma makinesinde iki defa çekin, irice kesilmiş kestane şekerini, kremayı, konyağı ve tuzu ekleyin
Bütün malzemeleri yoğurun
Harcı oyulmuş bonfilenin içine doldurun
Üzerine sıvı yağ sürün Kırık karabiber ve tuz serpin
Geniş bir tavada sıvı yağda 34 dakika pembeleştirin Sonra fırın tepsisine aktarın 180 dereceli fırında 1520 dakika pişirin
Servis tabağında dilimleyin
Sos için bir miktar hindi kemiğini sıvı yağda kızartın Üzerine kıyılmış havuç, kereviz ve soğan, tane karabiber, defne yaprağını ilave edin Bir süre daha kavurduktan sonra beyaz şarabı, kremayı ve yeteri kadar suyu ekleyin
Ağır ateşte 2 saat kadar kaynatın ve süzün Daha sonra başka bir tencereye mısırözü yağı ve bir çorba kaşığı un ekleyin 12 dakika kavurun Hazır olan hindi suyunu ilave edin Bir defa kaynattıktan sonra süzün Tuzunu ayarlayın Dilimlenmiş bonfile ile birlikte servis yapın