iltasyazilim
FD Üye
Hindistan Cevizi Dolgulu Portakallı Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler
*1 adet portakal
*2 adet* yumurta
*2 buçuk su bardağı un
*Kabartma tozu
*Vanilya
*50 gr tereyağ
*Yarım çay bardağı sıvı yağı
*2 tepeleme yemek kaşığı pudra şekeri
*Yarım çay bardağı damla çikolata
Dolgusu için;
*1 yumurta akı
*1 çay bardağı hindistan cevizi
*2 kaşık portakal suyu
*1 yemek kaşığı pudra şekeri
Üzeri için;
*Pudra şekeri
Hindistan Cevizi Dolgulu Portakallı Kurabiye Tarifi Yapılışı
1
*Portakal rendelenir kenara alınır hindistan cevizi dolgusu hazırlanır
*Yumurta akı ile hindistan cevizi çırpılır içerisine bir yemek kaşığı pudra şekeri iki yemek kaşığı portakal suyu eklenir
*Böylece dolgumuz hazır olmuş olur
*Kurabiye hamuru için iki yumurta (birinin akını dolgu için kullandım) pudra şekeri, tereyağ sıvı yağ, un, portakal rendesi ve portakalın suyu çırpılır(ben rondo ile çırptım)
*Kabartma tozu ve vanilya eklenir
*Damla çikolata eklenir yoğurulur
*Ele yapışan bir hamur oluyor un eklemeyin kurabiyemiz yumuşacık olacak
*Kolay şekillendirmek için dolapta yarım saat dinlendirilir
*Şekillendirmek için elinizi yağlayabilirsiniz
*Ceviz büyüklüğünde hamur koparılır, dolgudan içerisine bir çay kaşığı koyulur ve yuvarlanır
*180 derecede üzeri kızarana kadar pişirilir
*Üzerine pudra şekeri serpilir
*Servise hazır afiyet olsun
*1 adet portakal
*2 adet* yumurta
*2 buçuk su bardağı un
*Kabartma tozu
*Vanilya
*50 gr tereyağ
*Yarım çay bardağı sıvı yağı
*2 tepeleme yemek kaşığı pudra şekeri
*Yarım çay bardağı damla çikolata
Dolgusu için;
*1 yumurta akı
*1 çay bardağı hindistan cevizi
*2 kaşık portakal suyu
*1 yemek kaşığı pudra şekeri
Üzeri için;
*Pudra şekeri
Hindistan Cevizi Dolgulu Portakallı Kurabiye Tarifi Yapılışı
1
*Portakal rendelenir kenara alınır hindistan cevizi dolgusu hazırlanır
*Yumurta akı ile hindistan cevizi çırpılır içerisine bir yemek kaşığı pudra şekeri iki yemek kaşığı portakal suyu eklenir
*Böylece dolgumuz hazır olmuş olur
*Kurabiye hamuru için iki yumurta (birinin akını dolgu için kullandım) pudra şekeri, tereyağ sıvı yağ, un, portakal rendesi ve portakalın suyu çırpılır(ben rondo ile çırptım)
*Kabartma tozu ve vanilya eklenir
*Damla çikolata eklenir yoğurulur
*Ele yapışan bir hamur oluyor un eklemeyin kurabiyemiz yumuşacık olacak
*Kolay şekillendirmek için dolapta yarım saat dinlendirilir
*Şekillendirmek için elinizi yağlayabilirsiniz
*Ceviz büyüklüğünde hamur koparılır, dolgudan içerisine bir çay kaşığı koyulur ve yuvarlanır
*180 derecede üzeri kızarana kadar pişirilir
*Üzerine pudra şekeri serpilir
*Servise hazır afiyet olsun