iltasyazilim
FD Üye
Hindistan Cevizi Kesmesi Tatlısı (Cevizli) Tarifi İçin Malzemeler
*4 adet yumurta
*1 su bardağı sıvı yağ
*2 yemek kaşığı sirke
*3 yemek kaşığı yoğurt
*2 adet vanilya
*1 adet kabartma tozu
*45 su bardağı un
Şerbeti İçin;
*4 su bardağı sıcak su
*3,5 su bardağı şeker
İçi İçin;
*Ceviz (küçük küçük parçalar halinde)
Bulamak ve üzeri için;
*Hindistan cevizi
Hindistan Cevizi Kesmesi Tatlısı (Cevizli) Tarifi Yapılışı
1
*Öncelikle şerbetini hazırlayalım şekeri bir kaba koyup üzerine sıcak suyu ekleyip şeker eriyene kadar karıştıralım ve soğumaya bırakalım
*Şerbetimiz soğuk tatlımız sıcak olacak (ocakta kaynatmıyoruz)
*Bir kabın içerisine yumurtaları kıralım yumurtayı mikserle köpük köpük oluncaya kadar çırpalım
*Ardından un hariç diğer bütün malzemeleri ekleyelim
*Unu kontrollü ekleyelim (undan una fark olacağı için) ele yapışmayan kulak memesi kıvamında bir hamur olacak
*Orta boy tepsimizin altına yağlı kağıt koyup ceviz büyüklüğünde hamurumuzun içine ceviz koyup yuvarlayıp şekil verelim
*Ardından hindistan cevizine* bulayıp tepsimize yerleştirelim
*Önceden ısıtılmış 180° fırında 2530 dakika pişirelim (yine kontrollü olalım fırından fırına çok fark ediyor)
*Tatlımız* piştikten sonra ayrı bi tepsiye alalım üzerine soğuk şerbetimizi dökelim ve tepsinin üzerini tam kapatacak bir tepsi geçirelim ve fişi çekilmiş fırına tekrar* koyalım
*10 dakikada öyle beklesin şerbetini güzelce çeksin
*Fırından çıkarınca üzerini hindistan ceviziyle süsleyelim
*Tatlımız hazır AFİYET OLSUN
*4 adet yumurta
*1 su bardağı sıvı yağ
*2 yemek kaşığı sirke
*3 yemek kaşığı yoğurt
*2 adet vanilya
*1 adet kabartma tozu
*45 su bardağı un
Şerbeti İçin;
*4 su bardağı sıcak su
*3,5 su bardağı şeker
İçi İçin;
*Ceviz (küçük küçük parçalar halinde)
Bulamak ve üzeri için;
*Hindistan cevizi
Hindistan Cevizi Kesmesi Tatlısı (Cevizli) Tarifi Yapılışı
1
*Öncelikle şerbetini hazırlayalım şekeri bir kaba koyup üzerine sıcak suyu ekleyip şeker eriyene kadar karıştıralım ve soğumaya bırakalım
*Şerbetimiz soğuk tatlımız sıcak olacak (ocakta kaynatmıyoruz)
*Bir kabın içerisine yumurtaları kıralım yumurtayı mikserle köpük köpük oluncaya kadar çırpalım
*Ardından un hariç diğer bütün malzemeleri ekleyelim
*Unu kontrollü ekleyelim (undan una fark olacağı için) ele yapışmayan kulak memesi kıvamında bir hamur olacak
*Orta boy tepsimizin altına yağlı kağıt koyup ceviz büyüklüğünde hamurumuzun içine ceviz koyup yuvarlayıp şekil verelim
*Ardından hindistan cevizine* bulayıp tepsimize yerleştirelim
*Önceden ısıtılmış 180° fırında 2530 dakika pişirelim (yine kontrollü olalım fırından fırına çok fark ediyor)
*Tatlımız* piştikten sonra ayrı bi tepsiye alalım üzerine soğuk şerbetimizi dökelim ve tepsinin üzerini tam kapatacak bir tepsi geçirelim ve fişi çekilmiş fırına tekrar* koyalım
*10 dakikada öyle beklesin şerbetini güzelce çeksin
*Fırından çıkarınca üzerini hindistan ceviziyle süsleyelim
*Tatlımız hazır AFİYET OLSUN