nicebayan
FD Üye
- Katılım
- Ara 24, 2016
- Mesajlar
- 94,678
- Etkileşim
- 2
- Puan
- 38
- Yaş
- 36
- Web sitesi
- nicebayan.com
- F-D Coin
- 90
Hindistan Cevizi Nasıl Kırılır,
Hindistan cevizini kırmak aslında çok kolaydır, bu işlemi bir defa öğrendiğiniz zaman bu işin benim gibi müptelası olursunuz Yetiştirildiği yerlerde dış kabuğu (husk) ile satıldığından onu çıkartmak bilek gücüne dayanıyor bize ise sadece ceviz kısmı geliyor, yani doğrusu işimiz daha kolay
Ceviz Hindu ve Budist tapınaklarında bolluk getirsin diye bolca kırılıyor kalp kırmaktan basit İki yöntemi var birincisi seçim ettiğim (çünkü ceviz çoğunlukla ikiye ayrılıyor) satır yöntemi, diğeri çekiç Satır yönteminde önceden suyunu akıtmak için tornavida çivi ile delme yöntemi değil daha emniyetli Satır yöntemi ise aslında şöyle
Malum bu hayvanın bir tarafında 3 adet göz gibi çukur var Her bir gözün arasındanda bir sırt geçer Bu sırt kıracağınız yer Fakat önce en ağırından bir satır veya bıçağı elinize alın, cevizide öbür elinize, ince ek yeri gibi 3 sırttan biri size baksın cevizin kuvvetsiz yeri bu ek yeridir Bıçağın SIRTINI kullanacaksınız sakın ters çevirmeyi unutmayın, yani belirgin taraf size bakıyor, mutfakta kazaya yol açmayalım lütfen
Cevizi belirlenmiş bir şekilde kendinizi kasmadan sol elinizin avucuna yerleştirin (solaksanız değişik taraf) ve akacak sütün akabileceği bir kabın üzerinde tutun, satır yada bıçağın bariz olmayan sırtı ile ceviz sırtının ortasına pat diye vurun, bir yada iki vuruşta açılacaktır Sırta vurmazsanız kabuğun öteki kısımları dirençlidir satır geri döner, onun için sırt sırt diyorum Sonrası basit ayıklayın afiyetle yiyin, suyunuda akarsu süzgecinden geçirip hemencecik için *
Hindistan cevizini kırmak aslında çok kolaydır, bu işlemi bir defa öğrendiğiniz zaman bu işin benim gibi müptelası olursunuz Yetiştirildiği yerlerde dış kabuğu (husk) ile satıldığından onu çıkartmak bilek gücüne dayanıyor bize ise sadece ceviz kısmı geliyor, yani doğrusu işimiz daha kolay
Ceviz Hindu ve Budist tapınaklarında bolluk getirsin diye bolca kırılıyor kalp kırmaktan basit İki yöntemi var birincisi seçim ettiğim (çünkü ceviz çoğunlukla ikiye ayrılıyor) satır yöntemi, diğeri çekiç Satır yönteminde önceden suyunu akıtmak için tornavida çivi ile delme yöntemi değil daha emniyetli Satır yöntemi ise aslında şöyle
Malum bu hayvanın bir tarafında 3 adet göz gibi çukur var Her bir gözün arasındanda bir sırt geçer Bu sırt kıracağınız yer Fakat önce en ağırından bir satır veya bıçağı elinize alın, cevizide öbür elinize, ince ek yeri gibi 3 sırttan biri size baksın cevizin kuvvetsiz yeri bu ek yeridir Bıçağın SIRTINI kullanacaksınız sakın ters çevirmeyi unutmayın, yani belirgin taraf size bakıyor, mutfakta kazaya yol açmayalım lütfen
Cevizi belirlenmiş bir şekilde kendinizi kasmadan sol elinizin avucuna yerleştirin (solaksanız değişik taraf) ve akacak sütün akabileceği bir kabın üzerinde tutun, satır yada bıçağın bariz olmayan sırtı ile ceviz sırtının ortasına pat diye vurun, bir yada iki vuruşta açılacaktır Sırta vurmazsanız kabuğun öteki kısımları dirençlidir satır geri döner, onun için sırt sırt diyorum Sonrası basit ayıklayın afiyetle yiyin, suyunuda akarsu süzgecinden geçirip hemencecik için *