iltasyazilim
FD Üye
http:img228**************img2281762me309ai0
Pirinc Icin
12 bardak arti 2 yemek kasigi Yasemin veya Basmati pirinci
14 bardak seker
382 g hindistan cevizi sutu
1 bardak sut
14 tatli kasigi tuz
Krem Anglez Icin
16 kakule tohumu
12 bardak arti 2 yemek kasigi seker
1 bardak sut
2 bardak sut kremasi
5 yumurta sarisi
1 yumurta
1 tatli kasigi vanilya
Firininizi 162 C ye isitin Pirinci soguk suda yikadiktan sonra, 2 bardak su ile bir tencereye koyun Su kaynama noktasina gelir gelmez, tencereyi atesten alin Pirinci suzup, nisastali suyunu atin Yari pismis pirinci firina da girebilen bir tencereye aktarip, uzerine hindistan cevizi sutu, seker, sut ve tuzu ekleyin Karisimi yine kaynama noktasina getirin, sonra agzini folyo ile ortup firina koyun 30 dakika ya da pirinc tamamen suyunu cekip, hindistan cevizi rayihasini cekinceye kadar pisirin Pirinc piserken, bir yandan da krem anglezi yapabilirsiniz
Krem anglez icin, kakule tohumlarini havanda bereleyin 12 bardak seker, sut ve sut kremasi ile birlikte bir ufak tencereye alip, isitin Hafif hafif kaynamaga baslayinca, atesten alip, 10 dakika dinlendirin Bir kaseye yumurta sarilari ve yumurtayi alin Kalan 2 kasik sekeri yumurtalara ekleyip, 1 dakika kadar hizlica cirpin Kepceyle, sicak kakuleli sutten alip, yumurtali karisima katarak, ilinmasini saglayin Sonra, yumurtali karisimi, kalan sicak sute katip, karistirin Sutlu, yumurtali karisimi agir ateste ve devamli karistirarak pisirin Kivami iyice koyulasip, kasigin arka yuzunu kaplar duruma gelince atesten alin (7679 C sicaklikta olmali) Bir suzgecten gecirip, kakule tohumlarindan kurtulun Krem angleinizi hindistan cevizli pirincin uzerine dokup, bir catalla yavasca karistirarak, pirincin krem anglez ile butunlesmesini saglayin Vanilyayi ekleyin Servis kaplarina paylastirin Soguduktan sonra servis yapin
Pirinc Icin
12 bardak arti 2 yemek kasigi Yasemin veya Basmati pirinci
14 bardak seker
382 g hindistan cevizi sutu
1 bardak sut
14 tatli kasigi tuz
Krem Anglez Icin
16 kakule tohumu
12 bardak arti 2 yemek kasigi seker
1 bardak sut
2 bardak sut kremasi
5 yumurta sarisi
1 yumurta
1 tatli kasigi vanilya
Firininizi 162 C ye isitin Pirinci soguk suda yikadiktan sonra, 2 bardak su ile bir tencereye koyun Su kaynama noktasina gelir gelmez, tencereyi atesten alin Pirinci suzup, nisastali suyunu atin Yari pismis pirinci firina da girebilen bir tencereye aktarip, uzerine hindistan cevizi sutu, seker, sut ve tuzu ekleyin Karisimi yine kaynama noktasina getirin, sonra agzini folyo ile ortup firina koyun 30 dakika ya da pirinc tamamen suyunu cekip, hindistan cevizi rayihasini cekinceye kadar pisirin Pirinc piserken, bir yandan da krem anglezi yapabilirsiniz
Krem anglez icin, kakule tohumlarini havanda bereleyin 12 bardak seker, sut ve sut kremasi ile birlikte bir ufak tencereye alip, isitin Hafif hafif kaynamaga baslayinca, atesten alip, 10 dakika dinlendirin Bir kaseye yumurta sarilari ve yumurtayi alin Kalan 2 kasik sekeri yumurtalara ekleyip, 1 dakika kadar hizlica cirpin Kepceyle, sicak kakuleli sutten alip, yumurtali karisima katarak, ilinmasini saglayin Sonra, yumurtali karisimi, kalan sicak sute katip, karistirin Sutlu, yumurtali karisimi agir ateste ve devamli karistirarak pisirin Kivami iyice koyulasip, kasigin arka yuzunu kaplar duruma gelince atesten alin (7679 C sicaklikta olmali) Bir suzgecten gecirip, kakule tohumlarindan kurtulun Krem angleinizi hindistan cevizli pirincin uzerine dokup, bir catalla yavasca karistirarak, pirincin krem anglez ile butunlesmesini saglayin Vanilyayi ekleyin Servis kaplarina paylastirin Soguduktan sonra servis yapin