iltasyazilim
FD Üye
Hindistan Cevizli Burma Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler
*16 adet hazır baklava yufkası
*Yarım su bardağı irmik
*Bir su bardağından iki parmak eksik hindistan cevizi
*150 gr tereyağ(tuzsuz olursa daha iyi olur yoksa farketmez)
Şerbet için;
*2, 5 su bardağı şeker
*3 su bardağı su
*23 damla limon suyu
Hindistan Cevizli Burma Tatlısı Tarifi Yapılışı Bismillahirrahmanirrahim!Selamın aleyküm Tatlımızı yapmaya önce şerbetimizle başlayalım Seker ve suyu koyup kaynamaya başlayınca limonu sıkıp 1015 dk arasi kaynatalım ılımaya bırakalım Diğer tarafta yufkamızı tek tek serip üzerine iki tutam irmik ve hindistan cevizi serpiyor Oklavayla dolayıp, iki ucundan büzüştürelim 2040 cm tepsi için bu malzemeler tam geliyor Tereyağını eritelim fazla yakmadan tatlımizin üzerine dökelim 180 derece önceden ısıtılmış fırına verelim Ilık şerbeti sıcak tatlımıza dökelim Soğuduktan sonra dilimleyelim Servise hazır Afiyet olsun
*16 adet hazır baklava yufkası
*Yarım su bardağı irmik
*Bir su bardağından iki parmak eksik hindistan cevizi
*150 gr tereyağ(tuzsuz olursa daha iyi olur yoksa farketmez)
Şerbet için;
*2, 5 su bardağı şeker
*3 su bardağı su
*23 damla limon suyu
Hindistan Cevizli Burma Tatlısı Tarifi Yapılışı Bismillahirrahmanirrahim!Selamın aleyküm Tatlımızı yapmaya önce şerbetimizle başlayalım Seker ve suyu koyup kaynamaya başlayınca limonu sıkıp 1015 dk arasi kaynatalım ılımaya bırakalım Diğer tarafta yufkamızı tek tek serip üzerine iki tutam irmik ve hindistan cevizi serpiyor Oklavayla dolayıp, iki ucundan büzüştürelim 2040 cm tepsi için bu malzemeler tam geliyor Tereyağını eritelim fazla yakmadan tatlımizin üzerine dökelim 180 derece önceden ısıtılmış fırına verelim Ilık şerbeti sıcak tatlımıza dökelim Soğuduktan sonra dilimleyelim Servise hazır Afiyet olsun