iltasyazilim
FD Üye
Hindistan Cevizli Çikolatalı Kup Malzemeleri
Keki için Malzemeler
2 yumurta
1 su bardağı şeker
½ su bardağı sıvı yağ
½ su bardağı yoğurt
1 su bardağı un
1 yemek kaşığı kakao
½ paket kabartma tozu
1 paket vanilya
1 tutam tuz
Kreması için Malzemeler
500 ml + ½ su bardağı süt
34 kaşık irmik
50 gr tereyağı
1 paket vanilya
80 gr beyaz çikolata
160 gr Hindistan cevizi
Üzeri için Malzemeler
300 gr bitter çikolata
200 gr krema
Bir kapta yumurta ve şekeri mayonez kıvamına gelinceye kadar iyice çırpın, ardından sıvı yağ ve yoğurdu ekleyip tüm malzemeler iyice karışana kadar çırpın Ayrı bir kapta tüm kuru malzemeleri eleyin ve yumurtalı karışıma ekleyip bir spatula yardımı ile içten dışa doğru karıştırın ve tabanıyla kenarlarını yağladığınız kek kalıbına döküp 180 dere önceden ısıtılmış fırında 20 25 dakika pişirin
Bir sos tenceresinde süt, tereyağı, irmik ve vanilyayı muhallebi kıvamına gelinceye kadar sürekli karıştırarak pişirin
Muhallebi pişince ocaktan alın ve önce beyaz çikolatayı ekleyin karıştırın son olarak Hindistan cevizini ekleyin iyice karıştırın ve kenara alın
Ayrı bir sos tenceresinde kremayı kaynama noktasına gelinceye kadar ısıtın, bitter çikolatanın üzerine dökün ve çikolatanın erimesini sağlayın
Birleştirmek için; Servis kabınızın tabanına keki ellerinizle ufalayarak bir katman hazırlayın üzerine Hindistan cevizli muhallebiden bolca koyun ve son olarak da kubunuzu çikolata ganaj ile kaplayın Buzdolabında iyice soğuduktan sonra servis edin
Linkleri sadece kayıtlı üyelerimiz görebilirForumTR üyesi olmak için tıklayınız
Keki için Malzemeler
2 yumurta
1 su bardağı şeker
½ su bardağı sıvı yağ
½ su bardağı yoğurt
1 su bardağı un
1 yemek kaşığı kakao
½ paket kabartma tozu
1 paket vanilya
1 tutam tuz
Kreması için Malzemeler
500 ml + ½ su bardağı süt
34 kaşık irmik
50 gr tereyağı
1 paket vanilya
80 gr beyaz çikolata
160 gr Hindistan cevizi
Üzeri için Malzemeler
300 gr bitter çikolata
200 gr krema
Bir kapta yumurta ve şekeri mayonez kıvamına gelinceye kadar iyice çırpın, ardından sıvı yağ ve yoğurdu ekleyip tüm malzemeler iyice karışana kadar çırpın Ayrı bir kapta tüm kuru malzemeleri eleyin ve yumurtalı karışıma ekleyip bir spatula yardımı ile içten dışa doğru karıştırın ve tabanıyla kenarlarını yağladığınız kek kalıbına döküp 180 dere önceden ısıtılmış fırında 20 25 dakika pişirin
Bir sos tenceresinde süt, tereyağı, irmik ve vanilyayı muhallebi kıvamına gelinceye kadar sürekli karıştırarak pişirin
Muhallebi pişince ocaktan alın ve önce beyaz çikolatayı ekleyin karıştırın son olarak Hindistan cevizini ekleyin iyice karıştırın ve kenara alın
Ayrı bir sos tenceresinde kremayı kaynama noktasına gelinceye kadar ısıtın, bitter çikolatanın üzerine dökün ve çikolatanın erimesini sağlayın
Birleştirmek için; Servis kabınızın tabanına keki ellerinizle ufalayarak bir katman hazırlayın üzerine Hindistan cevizli muhallebiden bolca koyun ve son olarak da kubunuzu çikolata ganaj ile kaplayın Buzdolabında iyice soğuduktan sonra servis edin
Linkleri sadece kayıtlı üyelerimiz görebilirForumTR üyesi olmak için tıklayınız