iltasyazilim
FD Üye
Hindistan Cevizli Gül Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler
*2 çay bardağı irmik
*1 çay bardağı yoğurt
*250 gr margarin
*2 yemek kaşığı hindistan cevizi
*1 paket vanilin
*1 paket kabartma tozu
*Aldığı kadar un kulak memesi yumuşaklığında
Şerbeti için;
*2 5 su bardağı şeker
*3 su bardağı su
*Üstü için fındık
Hindistan Cevizli Gül Tatlısı Tarifi Yapılışı
Bir kapta tüm malzemelerimizi koyup kulak memesi yumuşaklığında hazırlıyoruz ,oklava yardımıyla açıp çay bardağıyla yuvarlak daireler yaparak aralıklı olarak yan yana koyarak sarıyoruz ,fırın tepsimizin üstüne dizip ortasına fındıklarımızı ortasına koyuyoruz Sonra fırına yoluyoruz, 250 derecede pembeleşene kadar bekliyoruz ,çıkardıktan sonra şerbetini döküp bekletiyoruz ve afiyet olsun*
*2 çay bardağı irmik
*1 çay bardağı yoğurt
*250 gr margarin
*2 yemek kaşığı hindistan cevizi
*1 paket vanilin
*1 paket kabartma tozu
*Aldığı kadar un kulak memesi yumuşaklığında
Şerbeti için;
*2 5 su bardağı şeker
*3 su bardağı su
*Üstü için fındık
Hindistan Cevizli Gül Tatlısı Tarifi Yapılışı
Bir kapta tüm malzemelerimizi koyup kulak memesi yumuşaklığında hazırlıyoruz ,oklava yardımıyla açıp çay bardağıyla yuvarlak daireler yaparak aralıklı olarak yan yana koyarak sarıyoruz ,fırın tepsimizin üstüne dizip ortasına fındıklarımızı ortasına koyuyoruz Sonra fırına yoluyoruz, 250 derecede pembeleşene kadar bekliyoruz ,çıkardıktan sonra şerbetini döküp bekletiyoruz ve afiyet olsun*