
Hindistan Cevizli Havuçlu Elmalı Baton Kek Tanımı İçin Materyaller
- 2 adet yumurta
- 1 su bardağı şeker
- 1 su bardağı yağ
- 1 su bardağı süt
- 2 adet havuç
- 1 adet elma
- 1 su bardağı hindistan cevizi
- 1.5 su bardağı çavdar unu
- 1 limon kabuğu
- Kabartma tozu
- Vanilin
- 4 yemek kaşığı kakao
Hindistan Cevizli Havuçlu Elmalı Baton Kek Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Yumurta ve şekeri köpürene kadar çırp.
- Sütü yağı havucunu elmasını limon kabuğunu ekle karıştır.
- Un ve hindistan cevizini ve kakaosunu ekle karıştır.
- Son olarak vanilin ve kabartma tozunu ekle karıştır.
- Baton kalıbı yağla ve hazırlamış olduğumuz harcı kalıba dök.
- Birinci 30 dk 180 derecede pişir.
- Kürdan testi yap pişmemişse içi 15 dk daha 160 derecede pişir.Afiyet olsun
Hindistan Cevizli Havuçlu Elmalı Baton Kek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı