iltasyazilim
FD Üye
Malzemeler;
4 yumurta 1 bardak toz şeker 1 bardak sıvı yağ 1 bardak hindistan cevizi 1 bardak kekun ( normal un kullanırsanız 1 pk de kabartma tozu ilave edeceksiniz ) 1 paket vanilya
Üzerine:
2 çorba kaşığı toz şeker ilave edilmiş 1 bardak su (kaynatılmış) 1 bardak süt Hindistan cevizi
4 yumurta 1 bardak toz şeker ile 5 dk kadar çırpılır Hindistan cevizi, sıvı yağ, vanilya ve un da ilave edilerek kek yağlanmış kelepçeli kalıba dökülür 170 dereceye ısıtılmış fırında 40 dk kadar pişirilir Süre fırından fırına değişeceği için ölçünüz Üzeri kızarmış olmalı ama kürdan batırarak kontrol edin, gereğinden fazla fırında kalıp kurumasın Kek pişerken, bir bardak su ve 2 kaşık toz şeker bir iki taşım kaynatılır Kek fırından çıkınca sıcakken dökülür Kek soğuyunca da üzerine 1 bardak soğuk süt dökülür Eminceye kadar kelepçeyi çıkarmayın Tamamen emince açıp servis kabına alabilirsiniz Yaparsanız göreceksiniz ki pamuk kek denecek kadar yumuşak oluyor Un miktarı az olduğu için yoğunluğu az, adeta revani kıvamında oluyor Tatlı niyetine de tüketebilirsiniz Kelepçeli kalıp yerine bir borcamda da yapabilirsiniz
Afiyet olsun
4 yumurta 1 bardak toz şeker 1 bardak sıvı yağ 1 bardak hindistan cevizi 1 bardak kekun ( normal un kullanırsanız 1 pk de kabartma tozu ilave edeceksiniz ) 1 paket vanilya
Üzerine:
2 çorba kaşığı toz şeker ilave edilmiş 1 bardak su (kaynatılmış) 1 bardak süt Hindistan cevizi
4 yumurta 1 bardak toz şeker ile 5 dk kadar çırpılır Hindistan cevizi, sıvı yağ, vanilya ve un da ilave edilerek kek yağlanmış kelepçeli kalıba dökülür 170 dereceye ısıtılmış fırında 40 dk kadar pişirilir Süre fırından fırına değişeceği için ölçünüz Üzeri kızarmış olmalı ama kürdan batırarak kontrol edin, gereğinden fazla fırında kalıp kurumasın Kek pişerken, bir bardak su ve 2 kaşık toz şeker bir iki taşım kaynatılır Kek fırından çıkınca sıcakken dökülür Kek soğuyunca da üzerine 1 bardak soğuk süt dökülür Eminceye kadar kelepçeyi çıkarmayın Tamamen emince açıp servis kabına alabilirsiniz Yaparsanız göreceksiniz ki pamuk kek denecek kadar yumuşak oluyor Un miktarı az olduğu için yoğunluğu az, adeta revani kıvamında oluyor Tatlı niyetine de tüketebilirsiniz Kelepçeli kalıp yerine bir borcamda da yapabilirsiniz
Afiyet olsun
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.