iltasyazilim
FD Üye
Hindistan Cevizli Kavun Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler
*500 gr kavun (çekirdekleri ve kabuğu ayıklanıp doğranmış)
*2 su bardağı su
*1 çay bardağı toz şeker
*1 çay bardağı nişasta
*1 yemek kaşığı (tepeleme) Hindistan cevizi
Hindistan Cevizli Kavun Tatlısı Tarifi Yapılışı Doğradığınız kavunları bir tencereye alın ve blendırdan geçirin Üzerine nişasta, şeker ve suyu ekleyip tencereyi orta ateşe alın, içine Hindistan cevizi ilave edip karıştırarak pişirin Muhallebi kıvamına gelen tatlıyı kaselere bölüştürün Buzdolabında dinlendirip soğuttuktan sonra süsleyerek servis yapın Şeker miktarı kavununuzun tatlılığına göre ayarlayabilirsiniz Bu nedenle ocaga koymadan bir tadına bakın ÇOK HAFİF BİR TARİF TATSIZ ÇIKAN KAVUNLARI DEĞERLENDİRMEK İÇİN DE YAPILABİLİR AYRICA ÇOCUKLARIN DA SEVDİĞİ BİR TATLI
*500 gr kavun (çekirdekleri ve kabuğu ayıklanıp doğranmış)
*2 su bardağı su
*1 çay bardağı toz şeker
*1 çay bardağı nişasta
*1 yemek kaşığı (tepeleme) Hindistan cevizi
Hindistan Cevizli Kavun Tatlısı Tarifi Yapılışı Doğradığınız kavunları bir tencereye alın ve blendırdan geçirin Üzerine nişasta, şeker ve suyu ekleyip tencereyi orta ateşe alın, içine Hindistan cevizi ilave edip karıştırarak pişirin Muhallebi kıvamına gelen tatlıyı kaselere bölüştürün Buzdolabında dinlendirip soğuttuktan sonra süsleyerek servis yapın Şeker miktarı kavununuzun tatlılığına göre ayarlayabilirsiniz Bu nedenle ocaga koymadan bir tadına bakın ÇOK HAFİF BİR TARİF TATSIZ ÇIKAN KAVUNLARI DEĞERLENDİRMEK İÇİN DE YAPILABİLİR AYRICA ÇOCUKLARIN DA SEVDİĞİ BİR TATLI